Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Τορτελίνια φούρνου με μπρόκολο και τοματίνια …

… Φοιτητική ζωή σου λέει ο άλλος. Φοιτητική είναι αυτή ή σκυλίσια;
Στην εποχή μου φοιτητική ζωή σήμαινε παρέες, ξενύχτια, παρακολούθηση έτσι κι έτσι και φορτσάρισμα στην εξεταστική - σίγουρα όχι για όλη, αλλά για μεγάλο μέρος της φοιτητιώσας νεολαίας.
Αυτά last year. Τώρα τα αμφιθέατρα ξεχειλίζουν, οι αίθουσες δεν επαρκούν και οι διδάσκοντες επίσης. Κι οι φοιτητές ολημερίς στο τρέξιμο. Νύχτα τα μπάζουμε, νύχτα τα βγάζουμε - πώς αντέχουν τα έρμα και δεν ψοφάν;
Το δικό μου το φοιτητάκι πάντως, είναι κιόλας στο παραλίγο της αντοχής. Το σημερινό της πρόγραμμα έχει μαθήματα από τις 9 μέχρι τις 2 κι από τις 3 μέχρι τις 7. Κι οσονούπω αφικνούται. Θα πετάξει την τσάντα στο χωλ, τ’ αρβυλάκια στη σκάλα και θα συρθεί στο μπάνιο ελπίζοντας στις αναζωογονητικές ιδιότητες του ζεστού νερού.
Σ’ αυτό το τεταρτάκι του μπάνιου, καλά θα κάνω να αυτοσχεδιάσω και να τσακιστώ να ετοιμάσω κάτι για βραδυνό. Να χορτάσει, να καρδαμώσει, να πάρει ενέργεια και καμιά βιταμίνη μαζί. Ευτυχώς έχω από χτες μπρόκολο στον ατμό, λίγα τοματίνια απ’ τα τελευταία καλοκαιρινά που μας φίλεψε η γειτόνισσα, και μια συσκευασία τορτελίνια στο ντουλάπι.
Τρέχουμε τώρα …


Τορτελίνια φούρνου με μπρόκολο και τοματίνια

 

SAM_3705

  

υλικά:
μπουκετάκια από μισό μπρόκολο βρασμένο
7-8 τοματίνια
2 μπάλες μοτσαρέλα
ημίσκληρο τυρί με χαμηλά λιπαρά

250 γρ. τορτελίνια (εδώ με κρέας)

 

 

 

Βράζουμε τα τορτελίνια σε αλατισμένο νερό, 1΄-2΄ λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Αν δεν έχουμε βρασμένο μπρόκολο, το βράζουμε στο ίδιο νερό με τα τορτελίνια μέχρι να μαλακώσει. Κρατάμε ένα μπωλ από το νερό στο οποίο έβρασαν και στραγγίζουμε τα τορτελίνια (και το μπρόκολο). 

Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε τα τορτελίνια, το μπρόκολο κομμένο σε μικρότερα κομμάτια και τα τοματίνια, κομμένα στη μέση. 

Σπάμε με το χέρι τη μία μπάλα μοτσαρέλα, ρίχνουμε  λίγο από το νερό που κρατήσαμε και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.

 

 

SAM_3695

 
SAM_3697

 

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160-170 βαθμούς Κελσίου, για 15΄.
Τραβάμε έξω το σκεύος, ρίχνουμε και τη δεύτερη μπάλα μοτσαρέλα και 2 χούφτες τριμμένο ημίσκληρο τυρί. 

Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε τα τορτελίνια στο σβηστό φούρνο για 5΄, ίσα μέχρι να λυώσουν τα τυριά.

 

 

SAM_3700

 SAM_3703

 

 

Σερβίρουμε αμέσως.

 

 

SAM_3704

  

SAM_3710

  

SAM_3706

  

SAM_3708

 

 

 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου