Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Πέστο …

… παιδάκι μου και μ’ έσκασες. Πώς πήγαν οι εξετάσεις; Περάσαμε και θα πιανίζουμε πλέον επί ανωτέρου επιπέδου ή θα εκπέμπουμε στα μεσαία;
Και βέβαια, περάσαμε. Μετά βαΐων και κλάδων, μετά φανών και λαμπάδων και - κυρίως - εν χορδαίς και οργάνοις. Και μετά πολλών επαίνων, επαίνων βεβαίως βεβαίως.
Πέστο κι εσύ το καλό το νέο, χρυσόστομη. Πέστο να το γιορτάσουμε …

 

Σφολιάτα με πέστο, ρικότα και τοματίνια

 

SAM_3897

 

 

υλικά:
250 γρ. ρικότα
80 γρ. πέστο βασιλικού
10-12 τοματίνια (βελανίδι)
3 κουταλιές τριμμένη γραβιέρα ή παρμεζάνα

1 φύλλο σφολιάτα

 

 

 

 

Ανακατεύουμε καλά τη ρικότα με πηρούνι και την αναμειγνύουμε με το πέστο και τη γραβιέρα, να γίνουν μια ρευστή κρέμα. Πλένουμε τα τοματίνια και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος.

 

 

SAM_3874

 

 

 

SAM_3876

 

 

 

SAM_3879

 

 

 

SAM_3881

 

 

Στρώνουμε τη σφολιάτα σε ταρτιέρα και δημιουργούμε ένα κορδονάκι γύρω-γύρω. Την τρυπάμε πολλές φορές με πηρούνι και στρώνουμε από πάνω τη γέμιση του τυριού. Τοποθετούμε κυκλικά τα τοματίνια φτιάχνοντας ομόκεντρους κύκλους.

 

 

SAM_3882

 

 

 

SAM_3885

 

 

 

SAM_3888

 

 

 

SAM_3889

 

 

 

SAM_3890

 

 

 

SAM_3891

 

 

 

SAM_3893

 

 

Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 30΄-35΄ περίπου.

 

 

SAM_3894

 

 

 

SAM_3895

 

 

 

SAM_3896

 

 

Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και ξεφορμάρουμε.

 

 

SAM_3898

 

 

 

SAM_3900

 

 

 

SAM_3901

 

 

Σερβίρουμε.

 

 

SAM_3902

 

 

 

SAM_3903

 

 

 

SAM_3908

 

 

 

SAM_3905

 

 

 

.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου