Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Το κουμπί …


… είναι το ίδιο το μανιτάρι.
Το button mushroom με τ’ όνομα, αν έχετε ακουστά. 
Το  μικρό λευκό μανιτάρι, τα καλλιεργημένο, που βρίσκουμε πια παντού και μαγειρεύεται ολόκληρο.

 

button

 

Δίνει ξεχωριστή γεύση στις κόκκινες σάλτσες, φτιάχνει ωραιότατο στιφάδο, αλλά και μια ξεχωριστή λιχουδιά αν το πανάρουμε …

 


Μανιτάρια πανέ


IMG_20161006_141724

υλικά:
500 γρ. μικρά λευκά μανιτάρια
2 αυγά
τριμμένη φρυγανιά

Αφαιρούμε τα ποδαράκια από τα μανιτάρια και σκουπίζουμε το καπέλο τους με χαρτί κουζίνας για να απομακρύνουμε τυχόν χώματα. Χτυπάμε τα αυγά και τα αλατοπιπερώνουμε.

Βουτάμε τα μανιτάρια στο αυγό και τα γυρνάμε με πηρούνι, να μουσκέψουν απ’ όλες τις πλευρές. Περνάμε τα μανιτάρια από τη φρυγανιά φροντίζοντας να καλυφθούν καλά παντού.

 

 

IMG_20161006_132051

 

 

 

IMG_20161006_132131

 

 

 

IMG_20161006_132107

 

 

Αραδιάζουμε τα παναρισμένα μανιτάρια σε ταψί στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου  και στη λειτουργία του αέρα, για 10΄-15΄.  Στα μισά του ψησίματος γυρίζουμε μια φορά τα μανιτάρια.

 

 

IMG_20161006_133346

 

 

 

Σερβίρονται ζεστά και λαχταριστά, πασπαλισμένα με λίγο αλάτι.

 

 

IMG_20161006_141700

 

 

 

IMG_20161006_141715

 

 

 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου