… Το κουμπί είναι το ίδιο το μανιτάρι.
Το button mushroom με τ’ όνομα, αν έχετε ακουστά.
Το μικρό λευκό μανιτάρι, τα καλλιεργημένο, που βρίσκουμε πια παντού και μαγειρεύεται ολόκληρο.
Δίνει ξεχωριστή γεύση στις κόκκινες σάλτσες, φτιάχνει ωραιότατο στιφάδο, αλλά και μια ξεχωριστή λιχουδιά αν το πανάρουμε …
Μανιτάρια πανέ
υλικά:
500 γρ. μικρά λευκά μανιτάρια
2 αυγά
τριμμένη φρυγανιά
Αφαιρούμε τα ποδαράκια από τα μανιτάρια και σκουπίζουμε το καπέλο τους με χαρτί κουζίνας για να απομακρύνουμε τυχόν χώματα.
Χτυπάμε τα αυγά και τα αλατοπιπερώνουμε.
Βουτάμε τα μανιτάρια στο αυγό και τα γυρνάμε με πηρούνι, να μουσκέψουν απ’ όλες τις πλευρές.
Τα περνάμε από τη φρυγανιά φροντίζοντας να καλυφθούν καλά παντού.
Αραδιάζουμε τα παναρισμένα μανιτάρια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Σερβίρονται ζεστά και λαχταριστά, πασπαλισμένα με λίγο αλάτι.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου