Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

Πιάσ’ τ’ αυγό …

… και κούρευτο. Να σου πω, πιο πιθανό μου φαίνεται να πιάσω το αυγό και να του κάνω μια ωραία και μοντέρνα κουπ, παρά να πιάσω το αυγό και να καταφέρω να το ταΐσω στην κόρη μου.
Και μη σκεφτείς ότι η κόρη μου είναι κανένα πιτσιρίκι που κάνει νάζια. Είναι μια κοτζάμ κοπέλα που κάνει νάζια και αρνείται πεισματικά τα αυγά.
Το βραστό είναι άνοστο, το μελάτο την αναγουλιάζει, το αυγοτύρι είναι πολύ αλμυρό, η στραπατσάδα πολύ ζουμερή, τα μάτια, εκτός που είναι τηγανητά και γι’ αυτό αντιπαδητικά, είναι ή πολύ ωμά ή πολύ σφιχτά, τα σουφλέ μυρίζουν αυγουλίλα – με δυο λόγια, πιάσ’ τ’ αυγό και κούρευτο.
Τελευταία μου ελπίδα, οι αυγόφετες. Κάτι οι μνήμες της παιδικής ηλικίας, κάτι ο
μικρός τηγανιστής μπαμπάς της που τις κάνει τραγανές και νόστιμες, κάτι οι καινούριες εκδοχές τους που είναι βελτιωμένες και επηυξημένες, πού θα μου πάει.
Θα το πιάσω το αυγό …

 


Αυγόφετες με γιαούρτι, σοκολάτα και γλυκό κεράσι


IMG_7249


υλικά:
4 φέτες ψωμί της επιλογής μας
2 αυγά
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές γάλα

στραγγιστό γιαούρτι
γλυκό του κουταλιού κεράσι
κουβερτούρα ή σιρόπι σοκολάτας

 

 

 

Χτυπάμε με πηρούνι τα αυγά με το γάλα και την άχνη. Βουτάμε κάθε φέτα ψωμί στο μείγμα, την αφήνουμε να τραβήξει από τη μία πλευρά και τη γυρίζουμε κι από την άλλη.

Τηγανίζουμε τις αυγόφετες σε μέτρια φωτιά και λίγο λάδι, γυρίζοντάς τες 1-2 φορές, μέχρι να χρυσίσουν.

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το γλυκό κεράσι και λυώνουμε την κουβερτούρα στα μικροκύματα.

 

 

SAM_3390

 

 

SAM_3510

 

 

Καλύπτουμε μία αυγόφετα με το γιαούρτι, βάζουμε από πάνω το γλυκό κεράσι και ραντίζουμε με τη λυωμένη σοκολάτα.

 

 

SAM_3511

 

 

SAM_3512

 

 

SAM_3514

 

 

Καλύπτουμε με μια δεύτερη φέτα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία  και με τις άλλες δύο αυγόφετες. Κόβουμε κάθε ζευγάρι σε δύο τρίγωνα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 

 

SAM_3517

 

 

IMG_7254

 

 

Σερβίρουμε, προαιρετικά, με έξτρα σοκολάτα.

 

 

IMG_7251

 

 

IMG_7255

 

 

IMG_7247

 

 

IMG_7250

 

 

IMG_7248

 

 

 

.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου