Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

Δεν ημπορώ, δεν δύναμαι …

… τη ζύμη τους να φτιάξω. Δεν έχω χρόνο μάτια μου, ούτε με Λεονάρδου, ούτε με Χατζηγιάννη. Δεν πρόκαμα, που έλεγε κι ο Φλωράκης.
Με πήραν φαλάγγι δουλειές κι υποχρεώσεις, ο ήλιος βασιλεύει κι η μέρα σώνεται κι η Ελένη στην κουζίνα δε συμμαζώνεται.
Θα καταφύγω στη λύση της σφολιάτας και καθόλου δεν θα νιώσω ενοχές. Η σούπερ γούμαν πέθανε, η σούπερ γούμαν πάει, κι η θεά Κάλι με τα έξι χέρια κατοικοεδρεύει μονίμως εις τας Ινδίας και αρνείται να μου δώσει έστω και το ένα.
Φίλη μεν η σπιτική ζύμη, φιλτάτη δε η ευκολία. Και τα χαλουμοπιτάκια, ένας τραγανός πειρασμός …

 


Χαλουμοπιτάκια

SAM_3690

 

 

υλικά:
200 γρ. χαλούμι
μια χούφτα τριμμένο ημίσκληρο τυρί με χαμηλά λιπαρά
1 αυγό
μια πρέζα δυόσμος
1 φύλλο σφολιάτας

σουσάμι, μαυροσούσαμο, παπαρουνόσπορος

 

 

 

 

Τρίβουμε το χαλούμι στο χοντρό τρίφτη και το αναμειγνύουμε με το ημίσκληρο. Ρίχνουμε το αυγό, αρωματίζουμε με δυόσμο, νοστιμίζουμε με πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε τη σφολιάτα και την κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια.

 

 

SAM_3672

 

 

SAM_3675

 

 

Βάζουμε 1-2 κουταλιές γέμιση στο κέντρο κάθε κομματιού και κλείνουμε στο σχήμα που επιθυμούμε. Μπορούμε να φτιάξουμε τα χαλουμοπιτάκια όπως τα πεϊνιρλί, ανοιχτά στο κέντρο, να τα τυλίξουμε πακετάκια ή να τα κάνουμε ρολό κι ύστερα στριφτάρια.

 

 

SAM_3677

 

 

SAM_3678

 

 

SAM_3679

 

 

SAM_3680

 

 

Αλείφουμε με γάλα ή αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι, μαυροσούσαμο και/ή παπαρουνόσπορο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς Κελσίου, για 20΄-25΄, ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα τα χαλουμοπιτάκια.

 

 

SAM_3681

 

 

SAM_3682

 

 

SAM_3686

 

 

SAM_3691

 

 

SAM_3694

 

 

SAM_3693

 

 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου