Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Τορτίγιες με κόκκινα φασόλια και καλαμπόκι …



tortillas[5]


… Οι δικοί μου οι Ντάλτον είναι μόνο δύο αλλά κάνουν για τέσσερις. Τέσσερις Αβερέλ, για την ακρίβεια. Ευτυχώς που η μεξικάνικης έμπνευσης πίτα με τις τορτίγιες είναι ελαφριά …


Πίτα με τορτίγιες, κόκκινα φασόλια, καλαμπόκι και τυρί



ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ

 

υλικά:
5 τορτίγιες (εδώ ολικής άλεσης)
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
μισή καυτερή πιπεριά ή αποξηραμένο μείγμα τσίλι ή πολτός τσίλι
1/2 κουτ. τσαγιού κύμινο
προαιρετικά: λίγο μπούκοβο γλυκό

2 κονσέρβες (850 γρ.) κόκκινα φασόλια (kidney beans)
1 κουτάκι (330 ml) μπύρα
280 γρ. καλαμπόκι (κατεψυγμένο ή από κονσέρβα)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
200 γρ. τυρί (ημίσκληρο, τσένταρ)





Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο. Το ροδίζουμε σε μέτρια φωτιά 2΄-3΄ και προσθέτουμε το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά, το μπούκοβο και το κύμινο. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε 
να μαλακώσουν, ανακατεύοντας τακτικά (περίπου 10΄). 



ΑΡΧΗ ΚΟΝΤΙΝΟ

ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΣΩΤΕ



Στραγγίζουμε τα φασόλια, τα ξεπλένουμε καλά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι, μαζί με το καλαμπόκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.


ΒΙΒΑ ΜΕΧΙΚΟ

ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ



Τα σωτάρουμε όλα μαζί για 5΄ και σβήνουμε με τη μπύρα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να εξατμιστεί η μπύρα (άλλα 10΄περίπου).
Αποσύρουμε από τη φωτιά.


ΜΠΥΡΑ

ΕΤΟΙΜΑ

  

Λαδώνουμε ένα ταψάκι με διάμετρο όσο οι τορτίγιες (περίπου 24 εκ.) και βάζουμε την πρώτη τορτίγια. Μοιράζουμε από πάνω το 1/5 των λαχανικών και πασπαλίζουμε με μια χούφτα τυρί.

* Στην δική μας εκδοχή εμπλουτίσαμε το κίτρινο τυρί και με ανθότυρο.


ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΒΑΣΗ

 

Συνεχίζουμε μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα υλικά και πασπαλίζουμε γενναιόδωρα την επιφάνεια του φαγητού μόνο με κίτρινο τυρί. 


ΑΝΟΔΟΣ

ΣΤΡΩΣΕΙΣ ΚΟΝΤΙΝΟ

ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου,  για 25΄ περίπου.



ΨΗΜΜΕΝΗ ΠΛΑΪ

 ΑΝΩΘΕΝ 

ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ



Κόβουμε χορταστικά τρίγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.


ΠΙΑΤΟ

ΠΛΑΪ

ΤΟΜΗ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου