Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015

Σνομπ …

… είναι κάποιος που προτιμά να ταξιδεύει πρώτη θέση όρθιος, παρά δεύτερη θέση καθιστός.
Σνομπ ήμουν κι εγώ, που δεν έφτιαξα τόσα χρόνια την παλιομοδίτικη κλασσική συνταγή για παγωτό κάθε ελληνίδας μάνας. Αυτή με το Ermol και το ζαχαρούχο, που γλύκανε γενιές πιτσιρικάδων.
Και σήμερα έδωσε, μαζί με τα τελευταία σύκα της συκιάς μας, ένα λαχταριστό παγωτό που γλύκανε την κόρη και τ’ ανήψια μου …



Σπιτικό παγωτό σύκο


ΕΤΟΙΜΟ


υλικά:
1 κουτί φυτική κρέμα Ermol ή Γιώτης
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
400 γρ. σύκα
φυστίκια Αιγίνης χοντροτριμμένα (ανάλατα)

Για το σερβίρισμα:
σιρόπι καραμέλλα ή από γλυκό κουταλιού
φυστίκι Αιγίνης, μπισκοτάκια


Χτυπάμε στο μίξερ (με το φτερό) τη φυτική κρέμα για 10΄, να αφρατέψει και να φουσκώσει.



ΚΡΕΜΑ ΑΡΧΗ

ΑΦΡΑΤΕΜΑ



Ρίχνουμε και το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα για 10΄ακόμη.



ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ

ΚΡΕΜΑ



Πατάμε τα σύκα με το πηρούνι ή τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στην κρέμα.



ΜΕ ΣΥΚΑ

ΜΕ ΤΑ ΣΥΚΑ



Ρίχνουμε και τα φυστίκια, ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα και αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή, την οποία έχουμε προετοιμάσει σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 30΄. Το βγάζουμε, το χτυπάμε ξανά για 5΄ για να διαλύσουμε τυχόν κρυστάλλους και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.



ΚΑΙ ΦΥΣΤΙΚΙ 

ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΗ



Σερβίρουμε το παγωτό σκέτο, με σιρόπι από γλυκό κουταλιού ή έτοιμο, με τριμμένο φυστίκι ή μπισκότο.



ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ

ΑΝΩΘΕΝ 

ΦΛΟΥ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου