Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

Σουλήνις …

ΠΟΤΗΡΙΑ ΣΟΥΛΗΝΙΣ 

… σαν τα ποτήρια του Ζήκου.
Γιατί τι άλλο είναι τα ριγκατόνι, παρά ζυμαρένιοι σωλήνες, που γεμίζουν με σάλτσα και γίνονται απολαυστικές χορταστικές μπουκιές. Ακόμη κι αν η σάλτσα είναι απλούστατη, με μόλις τρία υλικά …


Ριγκατόνι με σάλτσα ντομάτας και αγκινάρες


ΑΝΩΘΕΝ 

ΑΕΡΙΝΟ


υλικά:
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
6 αγκινάρες (βρασμένες ή από κονσέρβα)
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
(ή φρέσκες, γινωμένες ντομάτες στον τρίφτη)
250 γρ. ριγκατόνι (ή mezzi rigatoni)

Για το σερβίρισμα:
παρμεζάνα ή γραβιέρα ή ρεγκάτο




Σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά και σε 2 κουταλιές λάδι το κρεμμύδι για 10΄, να πάρει χρώμα και να γλυκάνει. Ρίχνουμε τις αγκινάρες, κομμένες σε φετάκια, και το σκόρδο και τα σωτάρουμε μαζί για άλλα 5΄. Προσθέτουμε τη ντομάτα και μισή κούπα νερό, αλατοπιπερώνουμε, καπακώνουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20΄-25΄, προσέχοντας να έχει πάντα λίγο νερό.



ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΟΝΤΙΝΟ

ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΒΡΑΣΙΜΟ



Βράζουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, φροντίζοντας να είναι έτοιμα ταυτόχρονα με τη σάλτσα. Περνάμε τα ριγκατόνι με τρυπητή κουτάλα στη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά αλλά πολύ καλά.



ΜΑΖΙ

ΣΟΥΛΗΝΙΣ 

ΣΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΩΘΕΝ




Σερβίρουμε αμέσως, προαιρετικά με τριμμένο τυρί.



ΛΙΤΑ

ΠΙΑΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ 

ΠΛΑΪ

ΜΕ ΤΥΡΑΚΙ

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου