… Το χούμους βάφτηκε κόκκινο. Χωρίς Βόγλη, Κούρκουλο και Χρονοπούλου, χωρίς ελπίδα για Όσκαρ παρότι νοστιμότατο.
Άσε που θα μπορούσε να βγάλει και ωραιότατο ευχαριστήριο λόγο:
Ευχαριστώ τα ρεβύθια μου, τα παντζάρια μου, το ταχίνι μου και την πάπρικα, χωρίς τα οποία δεν θα μπορούσα να στέκομαι σήμερα εδώ μπροστά σας …
Χούμους με παντζάρι
υλικά:
300 γρ. ρεβύθια (βρασμένα ή από κονσέρβα)
150 γρ. παντζάρια (βρασμένα ή από βαζάκι)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1-2 κουταλιές ταχίνι
ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
2-3 σκελίδες σκόρδο ή μισό κουτ. πολτός σκόρδου
1 κουτ. γλυκού πάπρικα (απλή ή καπνιστή)
Βάζουμε στο μπλέντερ τα ρεβύθια, τα παντζάρια, το σκόρδο, το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν ένας λείος πολτός.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση κατά βούλησιν. Χτυπάμε μια τελευταία φορά αραιώνοντας, αν χρειαστεί, το μείγμα με ελάχιστο ζεστό νερό, προκειμένου να γίνει λείο και κρεμώδες.
Σερβίρουμε το χούμους γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιαντρο, με έξτρα λάδι, λεμόνι και πάπρικα, σκέτο ή πάνω σε αραβικές πίτες ή ψωμί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου