Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

Αού, αού …

… χάάνομαι,  μου φάγανε την ταραμοσαλάτα μου …

ΑΟΥ

ΧΑΑΝΟΜΑΙ


Ευτυχώς έχω ακόμη λίγο λευκό ταραμά στο ψυγείο και πατάτες έτοιμες, βρασμένες από χτες.
Μέρα που είναι να μείνουμε από καύσιμο; Αμαρτία βαριά. Μέχρι να σκουπίσεις τα μάτια σου θα σού ’χω έτοιμη μπόλικη, φρέσκια και χιονάτη …



Ταραμοσαλάτα λευκή με πατάτες


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ
  


υλικά:
120 γρ. ταραμάς (εδώ λευκός)
3-4 μεσαίες πατάτες
1 μικρό κρεμμύδι
χυμός λεμονιού
ελαιόλαδο ή σπορέλαιο (περίπου 1 κούπα)
ζεστό νερό





Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να τρυπιούνται καλά με πηρούνι. Μόλις κρυώσουν τόσο ώστε να πιάνονται, τις ξεφλουδίζουμε και τις πατάμε με το πηρούνι.



ΠΑΤΑΤΕΣ

ΠΟΥΡΕΣ



Βάζουμε τον ταραμά στο multi μαζί με το κρεμμύδι και το χυμό από 1 λεμόνι και πολτοποιούμε σταδιακά, μέχρι να σπάσει ο ταραμάς.



ΤΑΡΑΜΑΣ
 

ΣΤΟ ΜΟΥΛΤΙ 

ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΣΗ



Βάζουμε τις πατάτες στον κάδο του μίξερ και ρίχνουμε το μίγμα του αλεσμένου ταραμά. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το λάδι, με το μίξερ να δουλεύει συνεχώς, μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά και να γίνουν μια κρέμα.



ΑΡΧΗ

 ΧΤΥΠΗΜΑ



Σταδιακά ενσωματώνουμε και το υπόλοιπο λάδι και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει. Αν χρειαστεί, το αραιώνουμε με λίγο ζεστό νερό, για να γίνει η σαλάτα πιο λεία. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση, προσθέτοντας λεμόνι.



 
ΛΑΔΙ

ΑΦΡΑΤΕΜΑ



Σερβίρουμε την ταραμοσαλάτα σκέτη ή διακοσμώντας την με πάπρικα και κάππαρη και ραντίζοντάς την με ελαιόλαδο.



ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ

ΧΙΟΝΑΤΗ



Σερβίραμε …



ΟΒΕΛΙΞ












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου