Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Πεϊνιρλάκια …

… Σαν το μικρό Χιαγουάθα νιώθω …

Hiawatha Little Hiawatha


… σα μικρό παπούζ. Σαν την Ποκαχόντας. Άντε, τελευταία προσφορά, σαν τη Βίκυ Καγιάκ.
Γιατί φτιάχνω πεϊνιρλάκια. Μικρά και τριανταφυλλένια, ίδια με ινδιάνικα βαρκάκια. Τα φορτώνω με τυρί και σαλπάρω για την Τυρινή …


Πεϊνιρλάκια ατομικά


ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ


υλικά:
100 γρ. ημίσκληρο τυρί
100 γρ. γραβιέρα ή ρεγκάτο
1 αυγό
μαυροπίπερο

1 φύλλο κατεψυγμένη ζύμη με προζύμι






Αφήνουμε τη ζύμη για τουλάχιστον 2 ώρες να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου, χωρίς να τη βγάλουμε από το κουτί της. 

Τρίβουμε τα τυριά στον ψιλό τρίφτη. Προσθέτουμε το αυγό και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.



ΤΟ ΤΥΡΙ

Η ΓΕΜΙΣΗ



Ανοίγουμε το φύλλο της ζύμης και το κόβουμε σε 4 κάθετες λωρίδες. Το κόβουμε και σε 4 οριζόντιες λωρίδες, ώστε να έχουμε 16 τετραγωνάκια ζύμης. Βάζουμε στο καθένα από μια κουταλιά γέμιση.



Η ΖΥΜΗ

ΓΕΜΙΣΜΑ



Αλείφουμε τις άκρες κάθε κομματιού με γάλα και ανασηκώνουμε τις πλαϊνές πλευρές. Πιέζουμε τις δύο άκρες καλά για να κολλήσουν.



ΑΚΡΕΣ

ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΕΝΩΜΑ



Αραδιάζουμε τα πεϊνιρλάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.



ΑΡΑΔΙΑΣΜΑ

ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου για 30΄περίπου.
Αν θέλουμε, μόλις τα ξεφουρνίσουμε και όσο είναι ακόμη καυτά, αλείφουμε τα πεϊνιρλάκια με λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη.



ΕΤΟΙΜΑ











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου