Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Σολωμός με σως πετιμεζιού …

… Μπορεί μια τόση δα πινελιά ν’ αλλάξει ολόκληρο τον πίνακα; Μια νότα ν’ αλλάξει εντελώς τη μελωδία;
Θα μου πεις, εδώ ένα σημείο στίξης άλλαζε εντελώς τους δελφικούς χρησμούς και σ’ έκανε από ζητιάνο βασιλιά κι από θριαμβευτή αξιοθρήνητο κουρέλι.
Στο σολωμό που φτιάξαμε σήμερα πάντως, μόλις δυο κουταλιές μιας απλούστατης σάλτσας μας έκαναν να παραμιλάμε.
Και να παραφάμε …



Σολωμός με σως πετιμεζιού



ΠΙΑΤΟ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ
   



υλικά:
2 φέτες σολωμός
2 κουταλιές λάδι


Για τη σως:
1 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κουτ. σούπας πετιμέζι
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
1 πρέζα κόκκινο πιπέρι






Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε το σολωμό σε μέτρια φωτιά για 2΄-3΄ από κάθε πλευρά.

Τον βγάζουμε σε πιάτο.



ΣΟΛΩΜΟΣ
   
ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ 



Στο ίδιο τηγάνι λυώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το πετιμέζι και το λεμόνι.



ΠΕΤΙΜΕΖΙ
    ΣΩΣ



Νοστιμίζουμε με το πιπέρι και περιχύνουμε το σολωμό με τη σως.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου