Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Σουβλάκια με μοτσαρέλα, τοματίνια και προσιούτο …

… Αναίμακτο πέρασε το Πάσχα και φέτος. Χωρίς αρνιά κρεμασμένα ανάποδα κι εξτραβαγκάντσες με σούβλες να γυρίζουν, πετσούλες να κρέμονται και κνίσσα να ανεβαίνει προς τον Όλυμπο.
Δεν τα πάμε καλά με τις σούβλες, παραείναι βάρβαρο το έθιμο όσο κι αν οι περισσότεροι δε θέλουμε να το παραδεχτούμε. Κι επειδή δεν φτιάξαμε ποτέ αρνί σουβλιστό, η κόρη μας -πιτσιρίκα ακόμη- όταν πρωτοείδε στη γειτονιά να ψήνουν μας ρώτησε γιατί 
έχει κεφάλι το κρέας. 
Θα μου πεις απ’ τη στιγμή που τρως κρέας, τι σημασία έχει αν είναι στο ταψί ή στη σούβλα. Σωστό κι αυτό, αλλά από σούβλα που δεν τρώω τι με νοιάζει κι αν καεί!
Ά
σε που ποτέ δεν κατάλαβα πώς γενικεύτηκε και παγιώθηκε το έθιμο της σούβλας ενώ στα περισσότερα μέρη της χώρας το πασχαλιάτικο αρνί ή κατσίκι ψηνόταν στο φούρνο, συνήθως πάνω σε κληματόβεργες, νοστιμισμένο με φρέσκα σκόρδα, κρεμμυδάκια  και μπόλικα μυρωδικά, και συχνά γεμισμένο με ρύζι και τα εντόσθια.
Με τις σούβλες λοιπόν δεν τα πάμε καλά. Με τα σουβλάκια πάλι, έχουμε καλές σχέσεις. Ιδίως με τα πρωτότυπα και ξεχωριστά, όπως τα σουβλάκια
μπανάνας με ανθότυρο και μέλι ή τα εκλεπτυσμένα …



Σουβλάκια με μοτσαρέλα, τοματίνια και προσιούτο






υλικά:
8 μπαλάκια μοτσαρέλας
8 λεπτοκομμένες φέτες προσιούτο*
8 ντοματίνια
ρίγανη, ελαιόλαδο






Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα αλατίζουμε ελαφρά. 

Νοστιμίζουμε τη μοτσαρέλα με λίγη ρίγανη και ελαιόλαδο. 

Περνάμε σε καλαμάκι μπαμπού μισό ντοματίνι, μισή φέτα προσιούτο διπλωμένο πλισέ, ένα μπαλάκι μοτσαρέλας, ξανά μισή φέτα προσιούτο και κλείνουμε το σουβλάκι με μισό ντοματίνι. 

Τα βάζουμε σε πιατέλα, τα πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη ακόμη και τα ραντίζουμε με λίγες σταγόνες λάδι.



  
ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ    ΜΕ ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ


ΠΛΑΪ
 



Εύκολα, γρήγορα και νόστιμα, φέρνουν στο τραπέζι έναν ιταλικό αέρα με την απλή, καθαρή αλλά ταυτόχρονα ευγενική κι εξαιρετικά φίνα γεύση τους.


* Οι 8 φέτες της συνταγής είναι αρκετές αν κόψουμε προσιούτο από ολόκληρο μπούτι. Αν πάρουμε τις λεπτές μακρόστενες φέτες που είναι παρόμοιες σε μέγεθος με τις φέτες μπέικον, χρειαζόμαστε 16.







2 σχόλια:

  1. Παντα ευπαρουσιαστα με ωραια σχολια και εξυπνες ιδεες για
    Γρηγορες λυσεις.keep walking elena.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Keep walking, keep crawling, keep trying ...
    Ευχαριστώ πολύ για το ευγενικό σχόλιό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή