Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Πάρτυ …

... Let’s have a party. Έλα βρε, μην το βάζεις κάτω. Η φτώχεια θέλει καλοπέραση. Δε σου μιλάω για υπερβολές, σπατάλες και μεγαλεία.  Έτσι κι αλλιώς, σχεδόν κανείς πια δεν έχει διάθεση και κουράγιο ούτε για εορτασμούς ούτε για έξοδα. 
Τώρα όμως είναι που χρειαζόμαστε περισσότερο την παρέα, την κουβέντα, τη συναναστροφή.  Κι εξάλλου το παιδί τι φταίει να του μαυρίζει την καρδιά η ανασφάλεια, το άγχος κι η μιζέρια που μας περιβάλλουν όλους; Σχολειό ξαναρχίζει, ζόρια και πίεση έχει μπροστά, πες της να μαζέψει τη συμμορία για να γιορτάσουν το τέλος του καλοκαιριού. 
Let’ s have a party, λοιπόν. Ένα πάρτυ μνημονιακό, με κατάργηση πολλών οργανικών θέσεων – των δεκάδων διαφορετικών γλυκών, ξηρών καρπών, ποτών και αναψυκτικών. Ένα πάρτυ με αναδιοργανωμένο οργανόγραμμα, έτσι για να ξεσκάσουμε λίγο κι  όχι, όπως παλιά, για να σκάσουμε στο φαγητό. 
Εσύ διορίζεσαι επί των εξωτερικών υποθέσεων – μαξιλάρες και καρέκλες για την αυλή, φαναράκια στα δέντρα και 2-3 πυρσοί, έτσι για το φαραωνικό της υπόθεσης. 
Όσο για τα φαγητά, άστα όλα επάνω μου. Τίποτε δε θα λείψει – ούτε τα κλασσικά κεφτεδάκια, ούτε τα αλμυρά μεζεδάκια, ούτε οι κρύες σαλάτες. 
Έχουμε και λέμε λοιπόν, ή μάλλον λέμε και μετά θα δούμε αν έχουμε. 
Για γλυκό θα σερβίρουμε την πολυαγαπημένη σου μπλακ φόρεστ.
Για σαλάτα θα φτιάξω τρεις χορταστικές Ceasar's.  


ΕΤΟΙΜΗ 2


Για κρεατικό – παιδιά πάνω στην ανάπτυξη είστε όλα – μια μεγάλη  πιατέλα τσίλι κον κάρνε με μπόλικες πατάτες.


ΠΙΑΤΕΛΑ



Για το χαβαλέ της υπόθεσης θα σας φτιάξω τα μαλλιαρά λουκάνικα,


ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ 


για να τσιμπάτε θα έχει καναπεδάκια με σαλάμι ή/και βραστό αυγό, 


ΠΙΑΤΕΛΑ ΑΝΩΘΕΝ



για τους εναλλακτικούς θά ’χουμε κρύες ντοματούλες γεμιστές με τονοσαλάτα και καναπεδάκια με σολωμό, 
για όλους τους λάτρεις της σφολιάτας στρογγυλά τυροπιτάκια, που ξέρω ότι θα γίνουν ανάρπαστα,


ΠΙΑΤΟ


για το ζαρζαβατικό της υπόθεσης θα κάνω μερικά ρολάκια κολοκυθιού γεμιστά με αρωματικά τυριά,     


ΕΤΟΙΜΑ ΚΟΝΤΙΝΟ


 και με τα κουρελάκια της σφολιάτας, επειδή τίποτα δεν πάει χαμένο στη χαμένη μου ζωή, θα κάνουμε και μερικά αλμυρά μπαστουνάκια, να τα βουτάτε σ’ ένα ντιπ γιαουρτιού. 

Όχι, μη φρικάρεις, το κόστος θα παραμείνει χαμηλό και η ποιότητα υψηλή. Διότι πας ο αιτών λαμβάνει, και ο ζητών ευρίσκει – ακόμη και σήμερα. 
Κι όποιος πει κακό για μας, κι είναι τόσοι πια σε όλη την Ευρώπη που συνωστίζονται κρατώντας τον λίθο του αναθέματος, να του βγει το μάτι του σαν λουκουμάς. 




                                                                  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου