Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Φωλιές μαρέγκας με κρέμα και μαρμελάδα …

... Απατεωνιές,  ή μάλλον μικροαπατεωνιές. Για τις συνταγές που χαρακτηρίζονται από τη λέξη cheat’s λέω – το κατά Βρετανούς αντίστοιχο και σαφώς κομψότερο από το δικό μας “της τεμπέλας ". 
Όλοι θέλουμε γρήγορες λύσεις, μονοπάτια για να κόβουμε δρόμο φτάνοντας νωρίτερα κι ευκολότερα στο επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά όχι και τεμπέλες, βρε αδερφέ!
 Θα ζητήσω να γίνω μέλος της βρετανικής λέσχης των μικροαπατεώνων – ο Jamie Oliver όλο και κάποια μπαγαποντιά προτείνει για να καταφέρει να στριμώξει ολόκληρο γεύμα στα περίφημα 30 λεπτά του. 
Κι έτοιμη κρέμα θα πάρουμε και μαρέγκες απ’ το ζαχαροπλαστείο κι έτοιμη ζύμη κουρού ή σφολιάτα. Αρκεί να μη βολευτούμε κι άντε μετά να ξεβολευτούμε πάλι. 
Κατά τα άλλα μερακλίδικο επιδόρπιο έχουμε σήμερα, με όνομα μεγαλοπρεπές κι εμφάνιση χλιδάτη. Απ’ τις άκοπες συνταγές που εγώ ντρέπομαι να λέω ότι έφτιαξα με τα χεράκια μου. Κι η απατεωνιά έχει όρια …


Cheat’s meringues with lemon curd  


ΜΙΑ  


υλικά: 
3 έτοιμες μαρέγκες 
3 κουταλιές κρέμα lemon curd (στα ΑΒ) 
3 κουταλιές γιαούρτι 
2 κουταλιές γλυκό κουταλιού ή μαρμελάδα φράουλα 
λίγο μέλι





Βάζουμε από μια κουταλιά κρέμα σε κάθε μαρένγκα. 

Ανακατεύουμε ελαφρά το γιαούρτι με τη φράουλα δημιουργώντας “νερά” και βάζουμε από μια κουταλιά γιαούρτι πάνω από την κρέμα. 

Στολίζουμε μ’ ένα κομμάτι φρούτο και σερβίρουμε τις μαρέγκες περιχύνοντάς τες με λίγο μέλι.



ΓΕΜΙΣΜΑ ΜΕ LEMON CURD 


ΜΕΛΩΜΑ  


                  ΕΤΟΙΜΕΣ





Εξυπακούεται ότι μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε γλυκό κουταλιού ή μαρμελάδα (καλύτερα να έχει και κομμάτια φρούτου μέσα) ή και με φρέσκα φρούτα εποχής.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου