Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Σούπα με κουνουπίδι ...



... Κάτω από ’να κουνουπίδι εκαθόταν σαμιαμίδι.
Εκαθόταν και σκεφτόταν τα καλά του κουνουπιδιού που μήτε και τα 'χε ματακούσει. Πλούσιο σε νερό, βιταμίνες C και Α, κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, με ελάχιστες θερμίδες και συστατικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Τρώγεται ωμό, βραστό, στον ατμό, τουρσί, με κάρυ, μαγειρεμένο στην κατσαρόλα ή στο φούρνο. 
Και γίνεται και σούπα …


Σούπα με κουνουπίδι


ΠΙΑΤΟ 2


υλικά:
1 μικρό κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια
1 μικρή πατάτα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-1,5 λίτρο νερό ή ζωμός





Σωτάρουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι και προσθέτουμε το κουνουπίδι ανακατεύοντας, μέχρι να πάρει χρώμα. 

Προσθέτουμε την πατάτα και το νερό ή το ζωμό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι. 

Κρατάμε 2-3 μπουκετάκια για γαρνίρισμα και πολτοποιούμε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ.



ΑΡΧΙΚΗ
ΒΕΛΟΥΤΕ

    


Βράζουμε για λίγο ακόμη, αν θέλουμε τη σούπα πιο πηχτή. 

Σερβίρουμε.



ΠΙΑΤΟ 

.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου