Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Μαυρομάτικα φασόλια με σέσκουλα…

… Τα μαύρα μάτια τους έχουν αρχίσει να καίνε καρδιές. Έστω κι αργά, τα μαυρομάτικα φασόλια άρχισαν να βρίσκουν μια θέση στην κουζίνα των νεοελλήνων. Καιρός να ανακαλύψουμε τους υδατάνθρακες βραδείας απορρόφησης, τα αμινοξέα, τις φυτικές ίνες και τα ιχνοστοιχεία τους.
Ά
σε που είναι και βολικά στο μαγείρεμα, αφού δε χρειάζονται μούλιασμα από την προηγούμενη μέρα,  μέγα πλεονέκτημα για τη νοικοκυρά …


Μαυρομάτικα φασόλια με σέσκουλα



 
ΠΙΑΤΟ



   υ
λικά:
500 γρ. σέσκουλα
250 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
2 καρότα σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμυδάκια
ντοματάκια κονκασέ ή χυμός ντομάτας
άνηθος ψιλοκομμένος





Βράζουμε για 5΄ τα φασόλια, τα στραγγίζουμε και πετάμε το πρώτο νερό.

Τα βράζουμε σε φρέσκο νερό για 30΄-35΄. 

Σε φαρδύ τηγανί ή σωτέζα ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι. 

Προσθέτουμε το καρότο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. 

Ρίχνουμε τα σέσκουλα χοντροκομμένα και σωτάρουμε να μαλακώσουν.


ΣΩΤΑΡΙΣΜΑ
ΣΕΣΚΟΥΛΑ
 



Προσθέτουμε τα φασόλια, τη ντομάτα, τον άνηθο και ένα φλυτζάνι νερό ή ζωμό λαχανικών. 

Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. 

Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 20΄-25΄ μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά και να δέσουν μεταξύ τους.


ΦΑΣΟΛΙΑ
ΦΑΓΗΤΟ
 



Ελέγχουμε αν χρειάζεται αλάτι και νοστιμίζουμε με πιπέρι. 

Σερβίρουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.



ΕΤΟΙΜΑ





.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου