Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Μανιταρόπιτα μπαστούνι …

… Μπαστούνι μάλιστα, αλλά ποιο απ’ όλα;  
Η all time classic μαγκούρα του παππού
;
Έ
να από τα μπαστούνια της τράπουλας
; Του γκολφ ίσως;
Μα τότε, τι; ...


      
Μανιταρόπιτα μπαστούνι


ΠΙΑΤΟ



υλικά:
1 κιλό άσπρα μανιτάρια
3 κρεμμύδια
4 πιπεριές (εδώ κόκκινη, πράσινη, κίτρινη και πορτοκαλί)
λίγο άσπρο κρασί

6 χωριάτικα φύλλα για πίτα


Προαιρετικά:
5-6 φέτες μπέικον
φέτα ή αναπλήρωμα




Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και τα μανιτάρια σε φετάκια.



ΠΙΠΕΡΙΕΣΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

 


Σωτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι και προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια.

Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε με τα υγρά που θα βγάλουν μέχρι να μαλακώσουν.

 Σβήνουμε με λίγο άσπρο κρασί, προσθέτουμε το μπέικον και τη φέτα και σωτάρουμε ανακατεύοντας για 4΄-5΄. 

Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. 

Λαδώνουμε 1 φύλλο και απλώνουμε το 1/6 της γέμισης στη στενή πλευρά του, αφήνοντας λίγο κενό στις 2 άκρες. 

Διπλώνουμε το κενό που αφήσαμε προς τα μέσα.



ΣΩΤΑΡΙΣΜΑ
ΦΥΛΛΟ
ΤΥΛΙΓΜΑ 


Τυλίγουμε προσεκτικά σχηματίζοντας μπαστούνι. 

Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα. 

Λαδώνουμε τα μπαστούνια και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψί. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 40΄-45΄.   



ΣΤΟ ΤΑΨΙ 


Κόβουμε τα ρολά σε φέτες.

Σερβίρουμε.




ΠΙΑΤΟ 2






.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου