Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Λουκάνικα μαγειρευτά με φασόλια κονσέρβας ..

... Κατάψυξη και τροφοθήκη. Ιδού οι δύο πυλώνες που στηρίζουν την οικιακή οικονομία και την κουζίνα μου την εποχή του λοκντάουν. Σαν τον Αισώπειο μέρμηγκα μάζεψα κι εγώ προμήθειες το καλοκαίρι, χωρίς πανικούς και ακρότητες αλλά οργανωμένα, μεθοδικά και οικονομικά. 
Και μπορεί τόσους μήνες στο σπίτι να έχω διαθέσιμο χρόνο, δεν έχω πάντα όμως τη διάθεση ή το κουράγιο που απαιτούνται για συνταγές πολύπλοκες ή χρονοβόρες.
Γι' αυτό και 
σήμερα θα μας ταΐσουν καναδυό λουκάνικα και μια κονσέρβα φασόλια ...



Λουκάνικα μαγειρευτά με φασόλια κονσέρβας






υλικά:
3-4 μικρά χωριάτικα λουκάνικα
1 μικρό κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
μισό ποτηράκι τοματοχυμός
μισό κουτ.γλ. τοματοπελτές
1 κονσέρβα μαγειρεμένα φασόλια (baked beans)
μερικές ροδέλες πράσινης πιπεριάς

προαιρετικά: 1 κύβος (εδώ κότας)







Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και τα ροδίζουμε σε 1-2 κουταλιές λάδι, ανακατεύοντας για να πάρουν χρώμα απ' όλες τις πλευρές. 

Τα βγάζουμε με πηρούνι σε πιάτο.





Στο ίδιο λάδι και τη λιπαρή ουσία που άφησαν τα λουκάνικα σωτάρουμε το κρεμμύδι για 4΄-5΄.





Ρίχνουμε το σκόρδο σε φετάκια, την πιπεριά και τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά.





Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τα φασόλια μαζί με τη σάλτσα τους και ζεστό νερό ή ζωμό μέχρι να σκεπαστούν καλά.





Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε τα λουκάνικα.





Καπακώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για 30΄ περίπου.

Ελέγχουμε την πυκνότητα της σάλτσας και αν τη θέλουμε πιο πηχτή, βγάζουμε το καπάκι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το παραπανίσιο υγρό.

Αφήνουμε το φαγητό σε θερμοκρασία δωματίου να ηρεμήσει.

Σερβίρουμε. 






Εμείς με αλμυρό κέικ.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου