Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Γιορτινή γεμιστή μπαγκέτα ...

 ...  Είναι εύκολη, λαχταριστή, ευπαρουσίαστη, νόστιμη, εντυπωσιακή και δημοφιλής. Δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας. Είναι η ...


Γιορτινή γεμιστή μπαγκέτα για μπουφέ



υλικά:
1-2 μπαγκέτες
τυρί κρέμα (εδώ με μυρωδικά)

προαιρετικά: ρικότα ή ανθότυρο

1-2 πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο)
καπνιστό ζαμπόν ή άλλο αλλαντικό
μαϊντανός ή τρυφερή ρόκα
καπνιστή πάπρικα 




Αφαιρούμε τις γωνίες από τη μπαγκέτα και την κόβουμε σε 3-4 κομμάτια.

 Με μεγάλο μαχαίρι αδειάζουμε προσεκτικά την ψίχα της.




Δουλεύουμε με τον αυγοδάρτη το τυρί κρέμα να γίνει λείο και κρεμώδες. Αν θέλουμε προσθέτουμε ρικότα ή ανθότυρο.

Κόβουμε το αλλαντικό και την πιπεριά Φλωρίνης πρώτα σε λωρίδες και μετά σε μικρά κομμάτια.

Προσθέτουμε στο τυρί  την πιπεριά, το ζαμπόν, το μαϊντανό ή τη ρόκα. 

Αλατοπιπερώνουμε και δίνουμε χρώμα και γεύση με καπνιστή πάπρικα. 

Ανακατεύουμε πολύ καλά. 





Γεμίζουμε τις μπαγκέτες με το μείγμα του τυριού.





Τις τυλίγουμε με μεμβράνη φαγητού ή αλουμινόχαρτο και τις αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν για τουλάχιστον 2 ώρες. 

 Κόβουμε σε φέτες με κοφτερό μαχαίρι και τις αραδιάζουμε σε δίσκο ή πιατέλα.





Διακοσμούμε με ρόκα, βαλεριάνα, τοματίνια ή ραπανάκια.






Σερβίρουμε. 















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου