... Είναι εύκολη, λαχταριστή, ευπαρουσίαστη, νόστιμη, εντυπωσιακή και δημοφιλής. Δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας. Είναι η ...
Γιορτινή γεμιστή μπαγκέτα για μπουφέ
υλικά:
1-2 μπαγκέτες
τυρί κρέμα (εδώ με μυρωδικά)
προαιρετικά: ρικότα ή ανθότυρο
1-2 πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο)
καπνιστό ζαμπόν ή άλλο αλλαντικό
μαϊντανός ή τρυφερή ρόκα
καπνιστή πάπρικα
Αφαιρούμε τις γωνίες από τη μπαγκέτα και την κόβουμε σε 3-4 κομμάτια.
Με μεγάλο μαχαίρι αδειάζουμε προσεκτικά την ψίχα της.
Δουλεύουμε με τον αυγοδάρτη το τυρί κρέμα να γίνει λείο και κρεμώδες. Αν θέλουμε προσθέτουμε ρικότα ή ανθότυρο.
Κόβουμε το αλλαντικό και την πιπεριά Φλωρίνης πρώτα σε λωρίδες και μετά σε μικρά κομμάτια.
Προσθέτουμε στο τυρί την πιπεριά, το ζαμπόν, το μαϊντανό ή τη ρόκα.
Αλατοπιπερώνουμε και δίνουμε χρώμα και γεύση με καπνιστή πάπρικα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Γεμίζουμε τις μπαγκέτες με το μείγμα του τυριού.
Τις τυλίγουμε με μεμβράνη φαγητού ή αλουμινόχαρτο και τις αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν για τουλάχιστον 2 ώρες.
Κόβουμε σε φέτες με κοφτερό μαχαίρι και τις αραδιάζουμε σε δίσκο ή πιατέλα.
Διακοσμούμε με ρόκα, βαλεριάνα, τοματίνια ή ραπανάκια.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου