Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Ρολάκια κοτόπουλου γεμιστά με πέστο και κασέρι …

… Το ξέρω ότι θα ζηλέψεις. Θα κάνεις πρώτα ντινγκ, όπως κάνεις πάντα για τις συνταγές που σου αρέσουν και θες να τις δοκιμάσεις, δηλαδή θες να σου τις φτιάξω, κι ύστερα θα κάνεις τα μάτια του Γάτου απ’ το Σρεκ για να με τουμπάρεις. 




Παιδιαρίσματα από μεγάλη κοπέλα.
Κι εμείς ζηλεύουμε όλα αυτά που βλέπεις, τρως, δοκιμάζεις, ζεις, αλλά δεν κάνουμε έτσι διότι είμαστε κοτζάμ μεγάλοι και σοβαροί ανθρώποι.
Θα τα φτιάξω λοιπόν τώρα τα ρολάκια κι αν σου κάνουν ντινγκ, φτιάξτα κι εσύ. Αμ πώς …



Ρολάκια κοτόπουλου γεμιστά με πέστο και κασέρι







υλικά:    
1 στήθος κοτόπουλου (χωρίς κόκκαλο και δέρμα)
έτοιμη σάλτσα πέστο
τριμμένο κασέρι ή άλλο ημίσκληρο τυρί
1-2 ντομάτες
μια χούφτα τοματίνια     
    




Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φιλεταρισμένο και ανοιγμένο στήθος κοτόπουλου ή να αγοράσουμε το πιο οικονομικό στήθος κοτόπουλου και να κάνουμε τη διαδικασία μόνοι μας. Μπορούμε πάντως να ζητήσουμε σε όλα τα κρεοπωλεία ή αλυσίδες κρεάτων να μας αφαιρέσουν το κόκκαλο (και να το κρατήσουμε για ζωμό ή σούπα).





Αφαιρούμε το δέρμα και κόβουμε το στήθος κοτόπουλου  στη μέση κατά μήκος.







Κόβουμε κάθε κομμάτι οριζόντια σε δύο φιλέτα.







Βάζουμε τα κομμάτια σε ανθεκτική σακούλα φαγητού που κλείνει από πάνω (zip bag) και τα χτυπάμε με το ειδικό εργαλείο ή με βαρύ τηγάνι μέχρι να λεπτύνουν.








Απλώνουμε τα φιλέτα σε αντικολλητικό χαρτί και τα αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές.

Απλώνουμε περίπου ένα κουταλάκι πέστο σε κάθε φιλέτο.









Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές ροδέλες και βάζουμε δύο ροδέλες σε κάθε φιλέτο.

Πασπαλίζουμε με το κασέρι.










Τυλίγουμε κάθε φιλέτο σχηματίζοντας ρολό και στερεώνουμε τις άκρες με οδοντογλυφίδα.











Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά λάδι και μια κουταλιά βούτυρο,  μαζί με μια ολόκληρη σκελίδα σκόρδο, και ροδίζουμε τα ρολάκια απ’ όλες τις πλευρές (περίπου 4΄ για την κάθε πλευρά).











Τα μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος, μαζί με τα υγρά τους και σκορπίζουμε ανάμεσά τους τα τοματίνια, κομμένα στη μέση.









Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 15 ΄ περίπου.

 Πασπαλίζουμε με τριμμένο κασέρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να λυώσει το τυρί (5΄-7΄ περίπου).








Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για λίγο και αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες.









Κόβουμε κάθε ρολό σε φέτες.

Σερβίρουμε.














5 σχόλια: