Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Πρασόσουπα με ραπάνι …


… Θέλει κόπο το ραπάνι, κάθε τόπος δεν το κάνει.





Το ραπάνι όμως κάνει ακόμη πιο νόστιμη αυτή την ελβετική πρασόσουπα, και είναι ό,τι πρέπει για σήμερα που χειμώνιασε ο Μάρτης …



Πρασόσουπα με ραπάνι





υλικά:
500 γρ. πράσα
400 γρ. πατάτες
2 ραπάνια
1,5 λίτρο ζωμός κότας ή λαχανικών
150 ml γάλα
1 κουταλιά βούτυρο

φρυγανισμένο ψωμί
γραβιέρα ή πεκορίνο





Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μαζί με 1 κουταλιά λάδι και σωτάρουμε τα πράσα για 10΄.

Προσθέτουμε τις πατάτες σε κυβάκια και το ραπάνι επίσης και αλατοπιπερώνουμε.





Σωτάρουμε για άλλα 5΄, προσθέτουμε το ζωμό, καπακώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά (περίπου 30΄).

Αν θέλουμε ομοιόμορφη υφή πολτοποιούμε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ.





Προσθέτουμε και το γάλα, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και βράζουμε για άλλα 10΄.






Βάζουμε σε μπωλ ένα κομμάτι φρυγανισμένο ψωμί, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και γεμίζουμε με την καυτή σούπα.





Σερβίρουμε αμέσως.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου