Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018

Τσίμπι τσίμπι τσάρι …

… τι θα φάμε βράδυ;
Έλα, ντε. Τι θα φάμε βράδυ, που δεν το φάγαμε και το μεσημέρι, και χτες και προχτές κι αντιπαραπροχτές;
Ψωμί και λάδι, συνεχίζει το παιδικό τραγουδάκι.
Δεν είναι κακή ιδέα. Αλλά βάλε και κάτι παραπάνω.
Κάτι πιο εκλεκτόν…

 

Μπαγκέτα με δυο τυριά και αρωματικό βούτυρο

 

IMG_8764

 

υλικά:
1 μπαγκέτα με σουσάμι
1 μεγάλη μπάλα μοτσαρέλα
ημίσκληρο τυρί με χαμηλά λιπαρά ή τσένταρ
1 κουταλιά βούτυρο
μισή σκελίδα σκόρδο
μαϊντανός

 

 

 

Κόβουμε τη μπαγκέτα στη μέση και χαράζουμε διαγώνια κάθε κομμάτι 4 ή 5 φορές (ανάλογα με το μέγεθος), χωρίς να φτάσουμε μέχρι κάτω και να το κόψουμε τελείως.

 

IMG_20180216_185943IMG_20180216_185948

 

Δουλεύουμε ελαφρά με πηρούνι το βούτυρο να μαλακώσει και προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο και λίγο μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά.

 

IMG_20180216_190610IMG_20180216_190743

 

Ραντίζουμε προαιρετικά με λίγο λάδι το εσωτερικό κάθε χαρακιάς και τη γεμίζουμε με τυρί χρησιμοποιώντας εναλλάξ μια φέτα μοτσαρέλα και μια φέτα ή λίγο τριμμένο ημίσκληρο τυρί.
Αλείφουμε κάθε κομμμάτι μπαγκέτας με το αρωματικό βούτυρο.

 

IMG_20180216_191637IMG_20180216_191655IMG_20180216_191814

 

Βάζουμε τη μπαγκέτα σε ταψί στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 10΄-12΄.

 

IMG_20180216_191818IMG_8758IMG_8759

  


Σερβίρουμε αμέσως.

 

IMG_8760IMG_8765IMG_8762IMG_8767IMG_8768IMG_8769IMG_8771







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου