Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Very …

… βερύκοκκο κυκλοφορεί αυτή την εποχή και πολύ καλά κάνει. Και πολύ καλά κάνουμε κι εμείς που πέσαμε με τα μούτρα πάνω του, να προλάβουμε να κάνουμε όσο πιο πολλά γλυκά μπορούμε, μια και η εποχή του είναι σύντομη και δεν το ξαναβρίσκουμε μέχρι του χρόνου.
Ας λάβουμε κι ας φάγουμε λοιπόν αυτή την εντυπωσιακή …

 

Τάρτα με βερύκοκκα και κρέμα φυστικιού

 

SAM_6102

 

Υλικά: 
1/2 κούπα φυστίκια Αιγίνης (ανάλατα)
1/4 κούπας κρυσταλλική ζάχαρη 
65 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
1 αυγό χτυπημένο
1 βανίλια
550 γρ. βερύκοκκα
1 κουταλάκι κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη

μαρμελάδα βερύκοκκο

1 φύλλο σφολιάτα

 

 

 

Πλένουμε τα βερύκοκκα και τα κόβουμε σε 4 ή 6 φέτες το καθένα. Κρατάμε στην άκρη μια κουταλιά φυστίκια και αλέθουμε στο multi τα υπόλοιπα μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη.

Ρίχνουμε τη μαργαρίνη σε κυβάκια και συνεχίζουμε μέχρι το μείγμα να γίνει μια λεία πάστα.

Προσθέτουμε τα 3/4 του αυγού, τη βανίλια και μια πρέζα αλάτι και συνεχίζουμε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.

 

 

SAM_6076

 

 

 

SAM_6078

 

 

 

SAM_6082

 

 

Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας ελαφρά με τον πλάστη και απλώνουμε την πάστα φυστικού στη σφολιάτα, αφήνοντας ένα κενό περιθώριο 2 εκ. γύρω-γύρω.

Έχοντας μπροστά μας τη στενή πλευρά της τάρτας, αραδιάζουμε τα βερύκοκκα σε 4-5 σειρές εναλάσσοντας σε κάθε σειρά τον προσανατολισμό τους.

 

 

SAM_6083

 

 

 

SAM_6088

 

 

 

SAM_6087

 

 

Γυρίζουμε ελαφρά τις άκρες της σφολιάτας προς τα μέσα και φτιάχνουμε ένα κορδονάκι. Αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄.

 

 

SAM_6089

 

 

 

SAM_6092

 

 

Χτυπάμε το υπόλοιπο αυγό με την κρέμα γάλακτος και αλείφουμε τη σφολιάτα. Αλέθουμε και τα υπόλοιπα φυστίκια και πασπαλίζουμε τα βερύκοκκα μαζί με την καστανή ζάχαρη.

 

 

SAM_6094

 

 

 

SAM_6095

 

 

 

SAM_6098

 

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190-200˚ C, για 35΄ περίπου, γυρίζοντας μια φορά το ταψί κατά τη διάρκεια του ψησίματος ώστε η τάρτα να ψηθεί ομοιόμορφα.

 

 

SAM_6099

 

 

SAM_6103

 

 

 

SAM_6100

 

 

Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα με 1 κουταλιά νερό στα μικροκύματα και αλείφουμε τα βερύκοκκα να γυαλίσουν.

Σερβίρουμε.

 

 

 

SAM_6104

 

 

 

SAM_6106

 

 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου