Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

Ένα, δύο, τρία, στήθος …

… ένα,δύο τρία, μπούτι. Την έναρξη της επιθεώρησης της Ελεύθερης Σκηνής θυμίζει το τραπέζι μας όταν έχουμε κόσμο για φαγητό και κοτόπουλο στο μενού. Μόλις δοθεί το σύνθημα, ορμάνε όλοι να προλάβουν να καπαρώσουν το κομμάτι της αρεσκείας τους.
Τα μπούτια έχουν περισσότερους θαυμαστές, σε αντίθεση με το στήθος που δε γνωρίζει ανάλογες δόξες – το στήθος του κοτόπουλου, γιατί το γυναικείο μπούστο πάντα αυξάνει ραγδαία την παραγωγή σιέλου στ’ αρσενικά.
Με μια καλή συνταγή πάντως – για σουτιέν στη ζωή και για φαγητό στην κουζίνα – όλα τα κομμάτια γίνονται εξίσου νόστιμα και περιζήτητα. Διαφορετικά μαγειρεύεις μπουτάκια και είναι όλοι ευχαριστημένοι …
 
 


Μπουτάκια κοτόπουλου γεμιστά
 

 

IMG_2894

 

 

Υλικά:
4 μπουτάκια κοτόπουλου φιλεταρισμένα
ανθότυρο
2 κουταλιές μουστάρδα 
1 μικρό κρεμμύδι ή 1-2 τρυφερά φρέσκα κρεμμυδάκια
μαϊντανός, δυόσμος, θυμάρι
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
200 ml κρέμα γάλακτος

 

 

 

Πατάμε το τυρί με πηρούνι, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά της αρεσκείας μας, τα ρίχνουμε στο τυρί, νοστιμίζουμε με πιπέρι και ανακατεύουμε.

 

 

IMG_2867

 

 

Χτυπάμε ελαφρά τα μπουτάκια με το μπάτη να ανοίξουν και τα αλατοπιπερώνουμε και από τις 2 πλευρές.

 

 

IMG_2869

 

 

 

IMG_2871

 

 

Τα αλείφουμε από τη μια πλευρά με τη μισή ποσότητα μουστάρδας, τα γεμίζουμε με 1-2 κουταλιές από το μείγμα του τυριού, τα τυλίγουμε ρολό και τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.

 

 

IMG_2876

 

 

 

IMG_2879

 

 

 

IMG_2880

 

 

 

IMG_2881

 

 

Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι, ροδίζουμε τα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες και βάζουμε στο τηγάνι και το κοτόπουλο. Αφήνουμε τα μπουτάκια να πάρουν χρώμα από τη μια πλευρά και τα γυρνάμε προσεκτικά να ροδίσουν και από την άλλη.

 

 

SAM_6612

 

 

 

SAM_6614

 

 

 

SAM_6615

 

 

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε και τη δεύτερη κουταλιά μουστάρδας και, μόλις διαλυθεί, ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, καπακώνουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει στο βαθμό που θέλουμε.

 

 

SAM_6635

 

 

 

SAM_6644

 

 

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε με πουρέ ή πιλάφι.

 

 

IMG_2892

 

 

 

IMG_2896

 

 

 

IMG_2893

 

 

 

 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου