υλικά:
4 μπουτάκια κοτόπουλου φιλεταρισμένα
ανθότυρο
2 κουταλιές μουστάρδα
1 μικρό κρεμμύδι ή 1-2 τρυφερά φρέσκα κρεμμυδάκια
μαϊντανός, δυόσμος, θυμάρι
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
200 ml κρέμα γάλακτος
Πατάμε το τυρί με πηρούνι, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά της αρεσκείας μας, τα ρίχνουμε στο τυρί, νοστιμίζουμε με πιπέρι και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε ελαφρά τα μπουτάκια με το μπάτη να ανοίξουν και τα αλατοπιπερώνουμε και από τις 2 πλευρές.
Τα αλείφουμε από τη μια πλευρά με τη μισή ποσότητα μουστάρδας και τα γεμίζουμε με 1-2 κουταλιές από το μείγμα του τυριού.
Τυλίγουμε ρολό και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι, ροδίζουμε τα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες και βάζουμε στο τηγάνι και το κοτόπουλο.
Αφήνουμε τα μπουτάκια να πάρουν χρώμα από τη μια πλευρά και τα γυρνάμε προσεκτικά να ροδίσουν και από την άλλη.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε και τη δεύτερη κουταλιά μουστάρδας και, μόλις διαλυθεί, ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Καπακώνουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει στο βαθμό που θέλουμε.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες.
Σερβίρουμε με πουρέ ή πιλάφι.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου