Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Τάρτα σοκολάτα με δαμάσκηνα …

… Σ+Φ= love for ever, υποστηρίζουν κάποιοι.
Σ + Μ= love for ever, επιμένουν κάποιοι άλλοι.
Εγώ διαφωνώ.
Η σοκολάτα δεν αγαπάει ούτε τη φράουλα, ούτε τη μπανάνα όπως θέλουν να μας πείσουν. Εγώ που την ψυχολόγησα, ξέρω πως η μεγάλη της αγάπη και το ιδανικό της ταίρι είναι το πορτοκάλι. Είναι ένα match made in heaven, που λένε κι οι Αμερικάνοι. Η απόλυτη ισορροπία, το γιν και το γιανγκ, το ένα και το άλλο μισό του ουρανού.
Κι αν δε με πιστεύεις, δοκίμασέ το. Στην πιο απλή, λιτή και γι’ αυτό καθαρή εκδοχή του συνδυασμού. Λυώσε μια καλή κουβερτούρα και βούτηξε μέσα σιροπιασμένες
ροδέλες πορτοκαλιού. Κι όταν κρυώσουν, κλείσε τα μάτια και δάγκωσε.
Πιστεύω όμως πως η σοκολάτα έχει κι άλλη μιαν αδυναμία, έναν κρυφό μυστικό καημό για τα δαμάσκηνα. Αν φτιάξεις ροδέλες πορτοκαλιού, τύλιξε με κουβερτούρα και μερικά αποξηραμένα δαμάσκηνα. Ναι, είναι ίντια ίντια ίντια μ’ αυτά που πουλάνε 14 € το κιλό στα ζαχαροπλαστεία και αποτελούν και μοδάτο κέρασμα. Οικονομικά, αγνά και σπιτικά, είναι ό,τι πρέπει για κρίσεις υπογλυκαιμίας, όταν θέλουμε απεγνωσμένα μια μπουκιά γλυκό ή όταν παλεύουμε ν’ αντισταθούμε σε πάστες, τούρτες και άλλους σεσησμένους κακοποιούς.
Γι’ αυτό, σήμερα στην τάρτα μου θα βάλω και δαμάσκηνα. Μ’ αρέσουν τα μυστικά, απαγορευμένα πάθη …

 


Τάρτα σοκολάτα με δαμάσκηνα



IMG_7065

  

IMG_7069

 

υλικά:
200 γρ. μπισκότα digestive
100 γρ. Πτι-Μπερ σοκολάτα
100 γ. μαργαρίνη

300 γρ. κουβερτούρα
200 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
100 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα

 

 

 

Λυώνουμε τη μαργαρίνη στα μικροκύματα. Αλέθουμε τα μπισκότα στο multi και τα αναμειγνύουμε με τη λυωμένη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε το μείγμα σε ταψάκι με διάμετρο 24 εκ.

 


SAM_3176

 SAM_3177

 



Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε την κουβερτούρα, σπασμένη σε μικρότερα κομμάτια. Ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λυώσει εντελώς η σοκολάτα και να έχουμε μια λεία, βελούδινη κρέμα.

 



SAM_3170

 SAM_3174

 



Κρατάμε 7-8 δαμάσκηνα για διακόσμηση, κόβουμε τα υπόλοιπα και τα σκορπίζουμε πάνω από τη βάση του μπισκότου. Αδειάζουμε την κρέμα σοκολάτας και στρώνουμε την επιφάνειά της.

 



SAM_3180

 SAM_3183

SAM_3184

 



Αφήνουμε την τάρτα στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες.
Διακοσμούμε την επιφάνειά της με τα υπόλοιπα δαμάσκηνα και τα πασπαλίζουμε ελαφρά με ζάχαρη άχνη.

 



IMG_7062

 

IMG_7066

 

IMG_7063

 


Σερβίρουμε.

 


IMG_7071

 


IMG_7068

 


IMG_7064

 


IMG_7070









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου