… Ο δυό-, μωρέ, ο δυόσμος κι ο βασιλικός και το μακεδονήσι. Αυτά που λες μαλώνανε ποιο θα πρωτομυρίσει και θα μοσχοβολήσει. Διότι αυτή είναι η δουλειά τους και γι’ αυτό ονομάζονται μυρωδικά. Δεν μπορείς εσύ, θυγατέρα, να μου λες μη βάλεις μαϊντανό στα κεφτεδάκια, άνηθο στους κολοκυθοκεφτέδες και μια πρέζα δυόσμο στο τζατζίκι. Η τρομοκατία σου δε θα περάσει. Θα φτιάξω ένα αλμυρό κέικ μυρωδικών που θα έχει απ’ όλα …
Αλμυρό κέικ με φέτα και μυρωδικά
υλικά:
200 γρ. φέτα
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
50 γρ. τριμμένη γραβιέρα ή ρεγκάτο
100 ml γάλα
100 ml ελαιόλαδο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
ρίγανη, θυμάρι, δυόσμος, μαντζουράνα κατά βούλησιν
Πατάμε τη φέτα με πηρούνι να σπάσει σε μικρότερα κομμάτια. Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά, ρίχνουμε το λάδι, το γάλα, τη γραβιέρα και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και την τριμμένη φέτα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν, ρίχνουμε πιπέρι και μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε μικρή φόρμα του κέικ, στρωμμένη με αντικολλητικό χαρτί που έχουμε μουσκέψει και στύψει καλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 40΄ –45΄.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου