… Ο τετραγωνισμος του κύκλου δεν ξέρω σε τι χρησιμεύει κι ούτε θα μάθω μια που, αφενός δεν έχει επιτευχθεί, αφετέρου δε σκαμπάζω γρι από γεωμετρία οπότε και να είχε επιτευχθεί πάλι δε θα καταλάβαινα τίποτε.
Γι’ αυτό θα επικεντρωθώ στον τετραγωνισμό του μακαρονιού. Πρόκειται για επανάσταση στη γαστρονομία; Για το νέο όραμα των σεφ; Για το ιερό δισκοπότηρο των απανταχού μακαρονάδων; Για μια προσπάθεια δημιουργίας νέας αγοράς σ’ έναν τομέα λίγο-πολύ κορεσμένο; Ή για ένα παιχνίδι/καπρίτσιο του μάρκετινγκ;
Ιδέα δεν έχω. Το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να τους δώσω την ευκαιρία που δικαιούνται και να τα δοκιμάσω σε μια τετραγωνάδα.
Και για να είμαι ακριβοδίκαιη, τους φύλαξα μια ιταλική συνταγή που θα αναδείξει τα όποια χαρίσματά τους.
Μια …
Μακαρονάδα peperonata
υλικά:
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
4 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι
1 μικρή καυτερή πιπεριά ή μισό κουταλάκι πολτός τσίλι
1 κούπα ελιές Καλαμών σε ροδέλες
1 κονσέρβα αποφλοιωμένα ολόκληρα ντοματάκια
μαϊντανός
350 γρ. μακαρόνια (εδώ τετράγωνα)
Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το αχνίζουμε 10΄ σε νερό να μαλακώσει και να γλυκάνει. Ρίχνουμε 3 κουταλιές λάδι και το σκόρδο, ολόκληρο ή σε φετάκια, και τα σωτάρουμε μαζί για 5΄. Προσθέτουμε τις πιπεριές, κομμένες σε μικρές λωρίδες, το τσίλι και τις ελιές.
Ρίχνουμε τα ντοματάκια μαζί με το ζουμί τους, αλατοπιπερώνουμε και τα πατάμε ελαφρά με πηρούνι να σπάσουν. Ξεπλένουμε με ελάχιστο νερό την κονσέρβα και το ρίχνουμε κι αυτό στη σάλτσα. Καπακώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια.
Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
Περνάμε τα μακαρόνια με πηρούνα απευθείας στη σάλτσα και τα αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί 2-3 βράσεις, έχοντας σβήσει το μάτι της κουζίνας.
Σερβίρουμε με φύλλα μαϊντανού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου