Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Μαρμελάδα μπανάνα …

… είχες σκεφτεί ποτέ να φτιάξεις; Εγώ όχι. Ευτυχώς που το σκέφτηκαν οι Ιταλοί, συνδυάζοντάς τη μάλιστα με σανγκουίνι. Ιδέα εξαιρετική κι αποτέλεσμα θεσπέσιο.
Μια μαρμελάδα πηχτή που θυμίζει και καραμέλλα, στέκεται, απλώνεται, γίνεται γέμιση κι επικάλυψη, μοσχοβολάει και κολάζει …


Μαρμελάδα μπανάνα


ΣΤΟ ΜΠΩΛ


υλικά:
1 κιλό μπανάνες (ξεφλουδισμένες)
200 γρ. χυμός σανγκουίνι
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. καστανή ζάχαρη





Κόβουμε τις μπανάνες σε κυβάκια και τις βάζουμε σε μεγάλο μπωλ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή αποβραδίς.


ΟΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ 

ΖΑΧΑΡΗ 

ΚΑΙ ΧΥΜΟ



Βάζουμε τις μπανάνες μαζί με το σιρόπι τους σε πλατειά κατσαρόλα με χοντρό πάτο, ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να λυώσουν οι μπανάνες και να πήξει η μαρμελάδα. Χρειάζεται προσοχή και τακτικό ανακάτεμα, γιατί η μπανάνα πιάνει και κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας. 

Αν θέλουμε η μαρμελάδα να έχει λεία υφή, την πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ και, αν στο βράσιμο μας φαίνεται πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο χυμό σανγκουίνι ακόμη.



ΒΡΑΣΙΜΟ

ΜΠΛΕΝΤΕΡ

ΚΑΡΑΜΕΛΛΕΝΙΑ

Αποστειρώνουμε βαζάκια και τα γεμίζουμε με τη ζεστή μαρμελάδα.


ΣΤΟ ΒΑΖΟ ΚΟΝΤΙΝΟ

ΒΑΖΟ ΦΛΟΥ



Τρώγεται σκέτη, αλειμμένη σε φρέσκο ψωμί, συντροφεύει γιαούρτι και παγωτό …



ΜΠΩΛ  

ΜΠΩΛ ΦΛΟΥ



… και γίνεται απίθανη γέμιση για κρέπες …


ΓΕΜΙΣΗ

ΚΡΕΠΑ ΑΝΩΘΕΝ

ΣΤΗΝ ΚΡΕΠΑ

ΚΡΕΠΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ

ΚΡΕΠΑ ΚΟΜΜΕΝΗ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου