… Κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, πορτοκαλί. Θα μπορούσαν να είναι χρώματα σημαίας αν δεν ήταν, στην περίπτωσή μας, χρώματα πιπεριάς.
Τώρα που το καλοσκέφτομαι, θα μπορούσαν να ανήκουν στη σημαία του Περού …
… ή, ακόμη καλύτερα στη σημαία του Πιπερού, εθνικό φαγητό του οποίου θα μπορούσαν ωραιότατα να αποτελούν οι …
Πιπεριές πολύχρωμες γεμιστές με αρακά και μαυρομάτικα
υλικά:
4 πιπεριές (πράσινη, κίτρινη, κόκκινη και πορτοκαλί)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
150 γρ. αρακάς βρασμένος (ή από κονσέρβα)
150 γρ. μαυρομάτικα φασόλια βρασμένα (ή από κονσέρβα)
1 κουταλιά κουκουνάρι καβουρντισμένο
30 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
30 γρ. αλεύρι
500 ml γάλα
αλάτι, πιπέρι μοσχοκάρυδο, πάπρικα γλυκειά
ημίσκληρο τυρί και γραβιέρα ή ρεγκάτο (εδώ με χαμηλά λιπαρά)
Λυώνουμε σε κατσαρολάκι τη μαργαρίνη, ρίχνουμε το αλεύρι και το καβουρντίζουμε για 2΄-3΄.
Προσθέτουμε το γάλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια όχι πολύ πηχτή μπεσαμέλ.
Αλατοπιπερώνουμε και αρωματίζουμε με το μοσχοκάρυδο και την πάπρικα.
Σωτάρουμε ελαφρά σε λίγο λάδι τα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες και προσθέτουμε τον αρακά και τα μαυρομάτικα.
Τα αφήνουμε 4΄-5΄ να γνωριστούν μεταξύ τους και αποσύρουμε από τη φωτιά πριν παραγνωριστούν.
Κρατάμε στην άκρη 5-6 κουταλιές μπεσαμέλ και ρίχνουμε την υπόλοιπη στα όσπρια, μαζί με το κουκουνάρι.
Ανακατεύουμε απαλά.
Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση κατά μήκος, αφαιρούμε τα σπόρια, τις αλατοπιπερώνουμε και τις αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
Μοιράζουμε τη γέμιση στις πιπεριές.
Ρίχνουμε τριμμένο τυρί σε κάθε πιπεριά και καλύπτουμε με τη μπεσαμέλ που κρατήσαμε.
Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε και από πάνω με τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 40΄ περίπου.
Προς το τέλος του ψησίματος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το γκριλ για να τραγανίσει η κρούστα.
Σερβίρουμε τις πιπεριές σκέτες ή με πράσινη σαλάτα.
Τρώγονται το ίδιο ευχάριστα ζεστές, χλιαρές αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου