Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Deviled eggs …

… Του διαόλου τη μάνα την ξέρω- όχι προσωπικά, μη φανταστείς, εξ ακοής μόνο. Του διαόλου το κέρατο επίσης – κάπου προς το χωριό του άντρα μου πέφτει, αλλά μην του το πείτε γιατί είναι κι αψίκορος κι αρπάζεται εύκολα. Τέλος, ξέρω και του διαόλου το κατάστιχο, άντε και του διαβόλου το κιτάπι, να του βγει το μάτι.
Τώρα λοιπόν που γηράσκω αεί διδασκόμενη, έμαθα και του διαόλου τα αυγά, τα αμερικάνικα deviled eggs που δε λείπουν ποτέ από το μπουφέ του Halloween.
Ο δαιμονικός χαρακτήρας των εν λόγω αυγών δεν οφείλεται ούτε στο ότι εκκολάπτουν διαολάκια, ούτε στη μορφή τους -που συχνά για τις ανάγκες της γιορτής μετατρέπεται σε φάτσα τρομαχτική και διαβολική με κέρατα ή σε μάτια τεράτων με πράσινες φλέβες και κόκκινες ίριδες - αλλά στον εμπλουτισμό της γέμισης με μουστάρδα, μαγιονέζα και καυτερά καρυκεύματα, συνδυασμός καυτός σαν την Κόλαση που φτάνει τη χοληστερίνη στο διάολο.
Τα δικά μας πάντως θα είναι λιγότερο δαιμονικά, καυτερά και σκιαχτικά. Σε κολοκύθες θα τα μεταμορφώσουμε, ως άλλες νεράδιες νονές …


Αυγά γεμιστά του Halloween
Deviled eggs
 


ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΕΛΑ


υλικά:
8 αυγά
2 κουταλιές μαγιονέζα
1/2 κουτ. γλ. μουστάρδα
κέτσαπ (γλυκό ή καυτερό)
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Για τη διακόσμηση:
φύλλα από φρέσκο κρεμμυδάκι ή τρυφερό σέλινο




Βράζουμε τα αυγά σφιχτά, για περίπου 8΄-10΄, τα κρυώνουμε και τα καθαρίζουμε. Τα κόβουμε κατά μήκος στη μέση και αφαιρούμε τους κρόκους. Πατάμε τους κρόκους με πηρούνι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και δουλεύουμε καλά το μείγμα.


ΣΙΓΑ

ΥΛΙΚΑ

ΓΕΜΙΣΗ



Χρησιμοποιώντας κουτάλι, ή τα βρεγμένα δάχτυλά μας, γεμίζουμε ξανά τα αυγά με το μείγμα των κρόκων, δίνοντας ένα όσο πιο στρογγυλό σχήμα μπορούμε. 

Με μια οδοντογλυφίδα χαράζουμε τον κρόκο, κάνοντάς τον να θυμίζει κολοκύθα. Βάζουμε ένα κομματάκι από τα φύλλα του κρεμμυδιού για κοτσάνι της κολοκύθας και διατηρούμε τα αυγά στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.


ΓΕΜΙΣΜΑ


ΑΝΩΘΕΝ




ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ




ΝΤΑΡΚ




ΚΟΝΤΙΝΟ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου