… Τώρα και στην πόλη μας τα πολύχρωμα ντοματίνια που τόσο καιρό ζηλεύω στις συνταγές των άλλων. Τα βρήκα επιτέλους, αν και με τσιμπημένη τιμή, κι ενθουσιάστηκα. Σ’ ένα μικρό σκαφάκι ήταν όλα τους συγκεντρωμένα. Και κίτρινα είχε, και πορτοκαλί, και τα κλασσικά κόκκινα και, φυσικά, σε μια καμέο εμφάνιση το κλου της βραδιάς, το πετράδι του Στέμματος, το ακριβοθώρητο μαύρο ντοματίνι -black as coal, black as night, σαν την Τουλίπα του Δουμά.
Σίγουρα θα τα βάλω ωμά σε μπόλικες σαλάτες, αλλά θα κρατήσω μερικά και για μια ιταλική συνταγή, τις …
Βίδες με πολύχρωμα ντοματίνια, ελιές, σπαράγγια και κουκουνάρι
υλικά:
1 σκαφάκι πολύχρωμα ντοματίνια
8-10 ελιές Καλαμών
5-6 σπαράγγια (βρασμένα ή από βαζάκι)
2 κουταλιές κουκουνάρι
200 γρ. βίδες ή πενάκι
φλοίδες παρμεζάνας ή γραβιέρας
Σε αντικολλητικό τηγάνι με 1 κουταλιά λάδι σωτάρουμε το κουκουνάρι και τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση. Παράλληλα βράζουμε τις βίδες, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Προσθέτουμε στα ντοματίνια τα σπαράγγια και τις ελιές, κομμένες κατά μήκος.
Βγάζουμε τις βίδες με τρυπητή κουτάλα και τις περνάμε στο τηγάνι με τα λαχανικά. Ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε το φαγητό σκέτο, για μια νηστίσιμη εκδοχή του, ή με μπόλικες φλοίδες τυριού και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου