Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015

Σούπες …

… στην Ελλάδα τρώμε μόνο όταν αρρωσταίνουμε. Και τότε με το ζόρι.
Ή όταν είμαστε καλεσμένοι σε τραπέζι και ακολουθούμε θέλοντας και μη το πρωτόκολλο του κλασσικού μενού, που επιτάσσει σούπα, ορεκτικά, σαλάτα κλπ. κλπ.
Κρύες σούπες δεν τρώμε ποτέ. Και κάνουμε πάρα πολύ άσχημα. Γιατί τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, μια κρύα σούπα μας τρέφει, μας ενυδατώνει, δεν ταλαιπωρεί το στομάχι μας και μας δροσίζει, εσωτερικά και εξωτερικά.
Ιδού λοιπόν, μια δροσερή και χορταστική θουπίτθα που θα ξετρέλαινε το Νάντο …


Κρύα σούπα με γιαούρτι, αγγούρι και ρεβύθια


ΕΤΟΙΜΗ


υλικά:
1 άπαχο αγελαδινό γιαούρτι
μισό τρυφερό αγγουράκι
μισή κούπα βρασμένα ρεβύθια (από βαζάκι)
αλάτι, πιπέρι
κύμινο, πάπρικα, ξερός δυόσμος

 



Τρίβουμε το αγγουράκι στο χοντρό τρίφτη, κατά προτίμηση με τη φλούδα. Βάζουμε σε μπωλ το γιαούρτι, τα ρεβύθια (κατά προτίμηση αφού τα αποφλοιώσουμε) και το τριμμένο αγγουράκι. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σούπα στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρουμε.



ΥΛΙΚΑ

ΑΝΑΜΙΞΗ




Για να τη σερβίρουμε, βάζουμε τη σούπα σε μπωλάκι και την αραιώνουμε με 2-3 κουταλιές παγωμένο νερό ή με 2 παγάκια. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και νοστιμίζουμε με κύμινο, πάπρικα και δυόσμο.



ΑΝΩΘΕΝ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

ΕΤΟΙΜΗ

ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου