… Φλωρινιώτικο από τις πιπεριές Φλωρίνης; Ή από το Γιάννη Φλωρινιώτη; Διότι αυτό το πολύχρωμο αλμυρό κέικ έχει κάτι και απ’ τα δύο. Μπόλικες πιπεριές Φλωρίνης και μπόλικα ζωηρά χρώματα - σαν τα καλτ ή κιτς κουστούμια του Φλωρινιώτη ένα πράγμα. Και πράσινο έχει και μαύρο και κίτρινο και κόκκινο και άσπρο και κίτρινο – μόνο κότερο δεν έχει να μας πάει καμιά βόλτα.
Πειράζει που θα γίνει και το πρώτο κέικ, πειράάάζει; ...
Αλμυρό κέικ με πιπεριές Φλωρίνης και ελιές
υλικά:
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. ανάμεικτες ελιές
(μαύρες, πράσινες και γεμιστές)
40 γρ. φέτα
40 γρ. γραβιέρα ή χαλούμι
2 μεγάλα αυγά
100-150 ml γάλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 βαζάκι πιπεριές Φλωρίνης (4-5 πιπεριές)
Στραγγίζουμε τις πιπεριές από την άλμη τους, τις ξεπλένουμε καλά, τις κόβουμε στη μέση και μετά σε λωρίδες.
Κόβουμε και τις ελιές στη μέση.
Χτυπάμε τα αυγά με τον αυγοδάρτη και ρίχνουμε το λάδι και τα 100 ml γάλα.
Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τα προσθέτουμε σταδιακά και ανακατεύουμε καλά.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις ελιές, τις πιπεριές και τα τυριά της αρεσκείας μας και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμη φόρμα για κέικ, στην οποία στρώσαμε αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 50΄ περίπου.
Βυθίζουμε στο κέντρο του κέικ ένα μαχαίρι και αν δε βγει στεγνό, ψήνουμε το κέικ για 10΄ ακόμη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου