Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Μπακαλιάρος σε γλυκόξινη σάλτσα με γαρίδες …

Ένα χαρτί πάντα χρειάζεται, ακόμα και για να τυλίξεις σαρδέλες. Ή άλλο ψάρι. Κι εγώ λέω να το πάρω ένα χαρτί ακόμα κι ας έχω και πτυχίο.
Το μπακαλορεά έβαλα στο μάτι και μάλιστα το International Baccalaureate που θα κερδίσω με το σπαθί μου, φτιάχνοντας μια international συνταγή με μπακαλιάρο. Σε γλυκόξινη σάλτσα με σόγια και μέλι, με γαρίδες και ακτινίδιο –τό ’χω στο τσεπάκι το πτυχίο το μπακαλιαρεά.
Ά
ντε και στα δικά σου –κι εσύ τό ’χεις σίγουρο το μπαχαλορεά …



Μπακαλιάρος σε γλυκόξινη σάλτσα με γαρίδες


ΚΟΝΤΙΝΟ



υλικά:
4 φιλέτα λευκού ψαριού (βακαλάου ή γλώσσας)
150 γρ. μικρές γαρίδες
1 μεγάλο ακτινίδιο
4-5 κουταλιές σάλτσα σόγιας
1,5 κουταλιά μέλι
μισό κουταλάκι τοματοπελτές
6 κουταλιές λάδι






Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά τα φιλέτα του ψαριού για 3΄ από κάθε πλευρά και προσθέτουμε τις γαρίδες. 

Ανακατεύουμε μαζί τη σάλτσα σόγιας, το μέλι και τον τοματοπελτέ. 

Ρίχνουμε στο τηγάνι το ακτινίδιο κομμένο σε λεπτές φέτες και τη σάλτσα σόγιας. 

Τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για 3΄-4΄ και σερβίρουμε αμέσως.



ΜΕ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ
ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙΑΝΩΘΕΝ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου