… Φάγαν από παντού. Φάγαν απ’ τα κουλούρια, φάγαν απ’ τ’ αυγά, φάγαν απ’ την τυρόπιτα, φάγαν απ’ τις σαλάτες, φάγαν απ’ τη μαγειρίτσα, φάγαν απ’ τ’ αρνί, φάγαν απ’ το κοκορέτσι, φάγαν απ’ το τζατζίκι, φάγαν απ’ τα λουκάνικα, φάγαν απ’ το γαλακτομπούρεκο, φάγαν απ’ το εκμέκ, φάγανε … φάγανε … φάγανε …
Κι αφού τη βγάλανε καθαρή με τόσο φαγητό, καιρός είναι να καθαρίσει κι ο οργανισμός τους μια στάλα. Ολίγη αποτοξίνωση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Τουναντίον …
Φρουτοσαλάτα ανοιξιάτικη
υλικά:
300 γρ. φράουλες
2 ακτινίδια
1-2 μπανάνες
μισός ανανάς
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
χυμός λεμονιού
ή οποιαδήποτε φρούτα μας αρέσουν
Για το σιρόπι:
χυμός πορτοκαλιού
1 μεγάλη κουταλιά μέλι
1 κουταλιά λικέρ (εδώ κουμ-κουάτ)
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε ισομεγέθη κομμάτια.
Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Αφήνουμε τη φρουτοσαλάτα στο ψυγείο για 30΄, για να βγάλουν τα φρούτα τα υγρά τους.
Για το σιρόπι διαλύουμε το μέλι στο χυμό πορτοκαλιού –αν χρειαστεί τον ζεσταίνουμε ελαφρά, και αρωματίζουμε με το λικέρ.
Ρίχνουμε το σιρόπι στη φρουτοσαλάτα και ανακατεύουμε απαλά.
Σερβίρεται σκέτη και είναι νοστιμότατη και ιδιαίτερα αρωματική.
Στην αρτύσιμη εκδοχή της μπορούμε να τη γαρνίρουμε με γιαούρτι, παγωτό ή σαντιγύ, ή να την πασπαλίσουμε με σοκολάτα.
Τίποτε απ’ αυτά όμως δεν μπορεί να συναγωνιστεί τη λιτή κι απέριττη εκδοχή της.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου