… Σαν πας στην Καλαμάτα και ’ρθείς με το καλό, άσε τα μαντήλια και τα μεταξωτά (βρακιά) και κοίτα να φέρεις κανά τενεκέ λάδι – αν σου μείνουν λεφτά απ’ τα διόδια, που πολύ αμφιβάλλω.
Και μπόλικες ελιές Καλαμών, γιατί βρήκα μια συνταγή νηστίσιμη αλλά πολύ ιδιαίτερη, που χρειάζεται μπόλικες …
Αγκινάρες με ελιές Καλαμών και σάλτσα κάππαρης
υλικά:
8 μικρές αγκινάρες (φρέσκες, από κονσέρβα ή κατεψυγμένες)
100 γρ. ελιές Καλαμών
30 γρ. κάππαρη
1/2 ματσάκι μαϊντανός
2 σκελίδες σκόρδο
8 κουταλιές λάδι
Αν οι αγκινάρες είναι φρέσκες ή κατεψυγμένες, τις βράζουμε για 10΄ σε αλατισμένο νερό.
Αν είναι από κονσέρβα τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε.
Βάζουμε στο multi το μαϊντανό, την κάππαρη και 4 κουταλιές λάδι και δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Ζεσταίνουμε τις άλλες 4 κουταλιές λάδι σε τηγάνι και ροδίζουμε το σκόρδο, ολόκληρο αν θέλουμε να το αφαιρέσουμε μετά, ή κομμένο σε φετάκια.
Προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις ελιές και τα σωτάρουμε όλα μαζί για 5΄.
Ρίχνουμε και τη σάλτσα κάππαρης, ανακατεύουμε καλά και σωτάρουμε για άλλα 5΄, να δέσουν όλα τα υλικά και οι γεύσεις τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου