... Από τη μύτη πιάνεται, όχι μόνο το έξυπνο πουλί αλλά και το λαίμαργο, σαν εσένα πουλάκι μου. Είσαι άραγε γενετικά προγραμματισμένος ώστε οι μυρωδιές από τις ψησταριές να σε σέρνουν απ’ τη μύτη;
Θα μου πεις εδώ κοτζάμ Δίας, πατήρ Θεών τε και ανθρώπων, και δεν μπορούσε ν’ αντισταθεί στις τσίκνες τις αναθρώσκουσες, θα τα καταφέρεις εσύ, ένα ταπεινό ανθρωπάριον; Ναι, αλλά δεν τολμάμε να περάσουμε έξω από ψησταριά κι αντιδράς σαν το σκύλο το Παβλόφ. Ό,τι ώρα και νά ’ναι, θα πεις “πεινάω, πεινάω ” κι ας έφαγες πριν από μισή ώρα. Κι επειδή είσαι και ατάσθαλος, ξέρω τι θα πάρεις ακόμη κι αν λιγουρεύτηκες πίτα με γύρο.
Λουκάνικα θα πάρεις κι ας σού ’χω εγώ καλύτερα …
Λουκάνικα γεμιστά
υλικά:
200 γρ. κατίκι
50 γρ. γραβιέρα
4 χωριάτικα λουκάνικα (κατά προτίμηση από κρεοπωλείο)
1-2 φέτες χωριάτικο ψωμί
δεντρολίβανο, ρίγανη, θυμάρι
Δουλεύουμε με πηρούνι το κατίκι και το ανακατεύουμε με τη γραβιέρα.
Χαράζουμε τα λουκάνικα κατά μήκος και τα ανοίγουμε πιέζοντάς τα ελαφρά.
Τα γεμίζουμε με το μείγμα των τυριών.
Βάζουμε στο multi το ψωμί σε κομμάτια, τα μυρωδικά και 1-2 κουταλιές λάδι.
Αλέθουμε καλά και σκορπίζουμε τα αρωματικά τρίμματα πάνω στα λουκάνικα.
Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε και με λίγη ακόμη γραβιέρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 20΄-25΄.
Αν θέλουμε, φτιάχνουμε ένα στρώμα από πατάτες και βάζουμε τα λουκάνικα πάνω σ’ αυτό.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη, τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε καλά.
Τις αλατοπιπερώνουμε, αρωματίζουμε με ρίγανη, ραντίζουμε με λίγο λάδι, τις ανακατεύουμε καλά και τις στρώνουμε στο ταψί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου