Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Μιλφέιγ πατάτας …

... Μονάχους – μονάχους.
... “οὐ καλὸν εἶναι τὸν ἄνθρωπον μόνον..." 
Ου καλόν είναι και το φαγητόν μόνον και σκέτον. Ποιήσωμεν αυτώ συνοδευτικόν, πρωτότυπον άμα και νοστιμότατον. Πατάτες έχουμε φτιάξει παντοιοτρόπως όλα τα χρόνια, τέτοιες πατάτες όμως, πρώτη φορά …


Μιλφέιγ πατάτας 


ΕΝΑΣ ΑΛΛΑ ΛΕΩΝ   


υλικά: 
μεγάλες μακρόστενες πατάτες 
χαλούμι σε φέτες 
καπνιστή γαλοπούλα ή άλλο αλλαντικό 
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ή δεντρολίβανο





Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε, χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε, μέχρι να τρυπιούνται με πηρούνι. 

Τις στραγγίζουμε, ξεπλένουμε με κρύο νερό και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά. 

Τις ξεφλουδίζουμε και κόβουμε κάθε πατάτα κατά μήκος σε 3-4 μέτριες φέτες. 

Για να φτιάξουμε τα μιλφέιγ, ξεκινάμε με μια φέτα πατάτας. 

Την αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη ή δεντρολίβανο. 

Από πάνω βάζουμε μία φέτα χαλούμι και μισή φέτα γαλοπούλα.




ΑΡΧΗ   ΧΤΙΣΙΜΟ



Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλες τις φέτες της πατάτας. 

Βάζουμε τα μιλφέιγ σε αντικολλητικό ή ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και τα ραντίζουμε με λίγο λάδι.


 
ΤΑΨΑΚΙ    ΕΤΟΙΜΑ ΚΟΝΤΙΝΟ




Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 10΄ περίπου, ή μέχρι να λυώσει το τυρί.   




ΕΤΟΙΜΟ 


ΜΕ ΤΣΙΛΙ 2







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου