… Oh, baby. Το ακούς και αμέσως ο νους σου πάει στο πονηρό, διότι είσαι και ατάσθαλος που έλεγε κι η Λαμέ, αξεπέραστο ‘περετικόν προσωπικόν’.
Εγώ όμως αναφέρομαι στα λαχανικά μινιατούρες, αυτά που τόσο τρυφερά αποκαλούμε baby. Μικρά και τρισχαριτωμένα τα baby corns, baby carrots, baby potatoes με προδιαθέτουν ευχάριστα και μου θυμίζουν τις φωτογραφίες της Anne Geddes με τα τρυπωμένα σε λουλούδια και λαχανικά μωρά …
Μια και μ’ έπιασε λοιπόν το τρυφερό μου σήμερα, λέω να βάλω στο φούρνο …
Βaby πατατούλες με μυρωδάτη σάλτσα
υλικά:
1 κιλό πατατούλες (ολόκληρες και αξεφλούδιστες)
1/4 κούπας λάδι
1/4 κούπας άσπρο κρασί
1/2 κούπα νερό
2 κουταλιές μουστάρδα με κόκκους
1 κουταλιά πάπρικα
2 κουταλάκια ζάχαρη
χυμός από 2 λεμόνια
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
αλάτι, πιπέρι
Πλένουμε τις πατάτες τρίβοντάς τες πολύ καλά με βουρτσάκι, τις βράζουμε για 10΄ και τις στραγγίζουμε.
Αναμειγνύουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της σάλτσας εκτός από το δεντρολίβανο.
Βάζουμε τις πατατούλες σε πυρέξ και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα, κουνώντας το σκεύος για να ανακατευτούν.
Τρυπώνουμε ανάμεσά τους το δεντρολίβανο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 30΄-35΄ στη χαμηλότερη θέση της σχάρας.
Είναι τρυφερές, μυρωδάτες και συνοδεύουν εξαιρετικά από γιορτινό κρέας μέχρι σουηδικά κεφτεδάκια.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου