Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Ντιπ με πιπεριά Φλωρίνης - Μπρόκολο με σάλτσα φέτας …

Ένα λεπτό, περιπτερά ...
Τι μπορεί να μαγειρέψει κανείς σ' ένα λεπτό; Κατά πάσα πιθανότητα, τίποτε.
Υπάρχουν όμως κάτι μικρές απλούστατες συνταγούλες που δεν τις πιάνει το μάτι σου, αλλά μπορούν σε ελάχιστο χρόνο να εμπλουτίσουν το καθημερινό τραπέζι ή να δώσουν ποικιλία και χρώμα στο κυριακάτικο ...


Ντιπ με πιπεριά Φλωρίνης



 
   


υλικά:
πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
λίγο ανθότυρο ή φέτα
1-2 σκελίδες σκόρδο
λάδι, αλάτι , πιπέρι




Πολτοποιούμε επιμελώς στο μπλέντερ όλα τα υλικά και αφήνουμε το ντιπ στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν το σερβίρουμε.




Μπρόκολο με σάλτσα φέτας


   
    
   


υλικά:
μπρόκολο βρασμένο (καλύτερα στον ατμό)
2-3 σκελίδες σκόρδο
βαρελίσια φέτα




Σε λίγο λάδι, ζεσταίνουμε το σκόρδο, ολόκληρο ή σε φετούλες. 

Προσθέτουμε το βρασμένο μπρόκολο σε κομμάτια και μαγειρεύουμε για 5΄ μέχρι να πάρει χρώμα και άρωμα. 

Τρίβουμε με το χέρι όση φέτα θέλουμε, αλατίζουμε ή προσπερνάμε, ρίχνουμε πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να λυώσει η φέτα.


       
Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύει ωραία οποιοδήποτε πιάτο, αντικαθιστώντας τις πατάτες ή το ρύζι. Κι ακόμη είναι μια καλή μέθοδος ανακύκλωσης, αν έχουμε περισσευούμενο βρασμένο μπρόκολο ή αν βαρεθήκαμε να το τρώμε μόνο σαλάτα.




.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου