… Ένα λεπτό, περιπτερά ...
Τι μπορεί να μαγειρέψει κανείς σ' ένα λεπτό; Κατά πάσα πιθανότητα, τίποτε.
Υπάρχουν όμως κάτι μικρές απλούστατες συνταγούλες που δεν τις πιάνει το μάτι σου, αλλά μπορούν σε ελάχιστο χρόνο να εμπλουτίσουν το καθημερινό τραπέζι ή να δώσουν ποικιλία και χρώμα στο κυριακάτικο ...
Ντιπ με πιπεριά Φλωρίνης
υλικά:
πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
λίγο ανθότυρο ή φέτα
1-2 σκελίδες σκόρδο
λάδι, αλάτι , πιπέρι
Πολτοποιούμε επιμελώς στο μπλέντερ όλα τα υλικά και αφήνουμε το ντιπ στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν το σερβίρουμε.
Μπρόκολο με σάλτσα φέτας
υλικά:
μπρόκολο βρασμένο (καλύτερα στον ατμό)
2-3 σκελίδες σκόρδο
βαρελίσια φέτα
Σε λίγο λάδι, ζεσταίνουμε το σκόρδο, ολόκληρο ή σε φετούλες.
Προσθέτουμε το βρασμένο μπρόκολο σε κομμάτια και μαγειρεύουμε για 5΄ μέχρι να πάρει χρώμα και άρωμα.
Τρίβουμε με το χέρι όση φέτα θέλουμε, αλατίζουμε ή προσπερνάμε, ρίχνουμε πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να λυώσει η φέτα.
Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύει ωραία οποιοδήποτε πιάτο, αντικαθιστώντας τις πατάτες ή το ρύζι. Κι ακόμη είναι μια καλή μέθοδος ανακύκλωσης, αν έχουμε περισσευούμενο βρασμένο μπρόκολο ή αν βαρεθήκαμε να το τρώμε μόνο σαλάτα.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου