... Εσύ μπορεί να είσαι της Αγαύης γιος και να βάζεις παντού αγαύη με τη σέσουλα, εγώ πάλι θα συνεχίσω να βάζω μέλι, πετιμέζι, χαρουπόμελο, ακόμη και σιρόπι που περισσεύει απ' τα γλυκά κουταλιού ...
Γλυκό με βρώμη, ταχίνι και σοκολάτα
υλικά:
2 κούπες νιφάδες βρώμης
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κούπας ταχίνι
1/4 κούπας μέλι/σιρόπι/πετιμέζι/χαρουπόμελο
1/4 κούπας chocolate chips
2 βανίλιες
κανέλλα
1 κουταλιά αλεσμένος λιναρόσπορος
1 κουτ. γλ. σουσάμι
τριμμένο καρύδι ή αμύγδαλο
500 ml γάλα (ή γάλα βρώμης/αμυγδάλου)
Βάζουμε σε μεγάλο μπωλ τη βρώμη και αρωματίζουμε με τη βανίλια και την κανέλλα.
Ρίχνουμε το λιναρόσπορο, το σουσάμι και το μπέικιν.
Ρίχνουμε και τα chocolate chips και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το γάλα.
Ρίχνουμε το ταχίνι και το μέλι ή το γλυκαντικό της επιλογής μας.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη βρώμη να τραβήξει για 10΄-15΄.
Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι ή ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και ενισχύουμε με λίγες ακόμη σταγόνες σοκολάτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου για 25΄-30΄.
Τρατάρουμε.