… Το κάλλιο να κλάψει το παιδί παρά να κλάψει η μάνα είναι και γνωστό και σωστό. Εγώ σήμερα λανσάρω το κάλλιο να φτιάξει το παιδί παρά να φτιάξει η μάνα. Διότι έκανε σε απευθείας σύνδεση και μετάδοση ένα κουνουπίδι καπαμά α-ρι-στούρ-γη-μα ...
Κουνουπίδι καπαμάς
υλικά:
1 μέτριο κουνουπίδι
λίγη ντομάτα κονκασέ
1 κουταλιά πελτές
1 κύβος ή σπιτικός ζωμός
πάπρικα (εδώ καπνιστή γλυκιά)
4-5 κόκκοι μπαχάρι ή λίγο μπαχάρι τριμμένο
προαιρετικά και κατά βούλησιν: μπούκοβο, κανέλλα, δαφνόφυλλο
Κόβουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και το πλένουμε καλά.
Το στεγνώνουμε.
Ζεσταίνουμε 3-4 κουταλιές λάδι και ρίχνουμε το κουνουπίδι.
Ανακατεύουμε να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές και πασπαλίζουμε με την πάπρικα.
Σωτάρουμε να καλυφθεί καλά και ρίχνουμε τη ντομάτα και τον πελτέ διαλυμένον σε λίγο νερό (αν δεν έχουμε ανοιχτή ντομάτα βάζουμε λίγο πελτέ ακόμη). Η συνταγή της φωτογραφίας έχει και λίγο περαστικό κόκκινο πέστο που βρήκε καλή παρέα κι έμεινε.
Ρίχνουμε τον κύβο (ή αλατίζουμε) και νοστιμίζουμε με πιπέρι και τα μπαχαρικά της επιλογής μας.
Συμπληρώνουμε ζεστό νερό μέχρι το 1/3 περίπου του κουνουπιδιού, καπακώνουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει (περίπου 20΄).
Βγάζουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 5΄.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου