Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2025

Κέικ στο μπλέντερ με ολόκληρο πορτοκάλι ...

 ... Θυμάσαι τις φωνακλάδικες διαφημίσεις της εποχής μας για μαρμελάδες ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΦΡΟΥΤΩΝ; Τώρα ανακαλύφθηκαν τα κέικ με ολόκληρα φρούτα, που γίνονται απευθείας στο μπλέντερ. Θα δοκιμάσω πάραυτα ...


Κέικ στο μπλέντερ με ολόκληρο πορτοκάλι



υλικά:
1 ολόκληρο πορτοκάλι (όχι κερωμένο) περίπου 250 γρ.
2 αυγά
1/3 κούπας γιαούρτι
1/4 κούπας ηλιέλαιο
μισή ή 3/4 κούπας ζάχαρη ή μέλι (εδώ σιρόπι από γλυκό κουταλιού)
2 κούπες βρώμη ή 1 & 3/4 κούπας αλεύρι ή συνδυασμός των δύο
(εδώ 1  κούπα βρώμη & 3/4 κούπας αλεύρι χωρίς γλουτένη)
2 κουτ. τσ. baking powder
1 βανίλια




Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε το πορτοκάλι.

Αφαιρούμε το κομμάτι γύρω από το κοτσάνι και τον αφαλό.

Το κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε ίνες και τυχόν κουκούτσια.

Το κόβουμε ξανά σε τέταρτα.



Βάζουμε σε μεγάλο μπλέντερ ή κουζινομηχανή με μαχαίρια το πορτοκάλι και πολτοποιούμε.



Ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι,



το λάδι, τη ζάχαρη/σιρόπι, τη βανίλια, τη βρώμη ή/και το αλεύρι με το baking powder.



Πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.



Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι με διάμετρο 20 εκ. στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ή μακρόστενη φόρμα του κέικ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 35΄ - 40΄ περίπου.



Ξεφορμάρουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.



Μπορούμε να το περιχύσουμε με γλάσσο που φτιάχνουμε αναμειγνύοντας άχνη με χυμό πορτοκαλιού.

Πιο απλά, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.




Τρατάρουμε.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου