… ΄Αλλοι ψάχνουν μια αγάπη του καλοκαιριού. Εγώ ψάχνω μια φασολάδα του καλοκαιριού. ΄Ή κάτι αντίστοιχο που να με απαλλάξει από το πολύωρο βράσιμο και τους αναθρώσκοντες καυτούς υδρατμούς, βάζοντας ταυτόχρονα μια χορταστική μερίδα όσπρια στο τραπέζι μας.
Μια αμερικάνικη συνταγή δανείστηκα κι ας μη φημίζονται για την κουζίνα τους. Φημίζονται για τις κονσέρβες τους όμως και ιδίως για τα μαγειρεμένα φασόλια. Συνδυασμένα με λουκάνικα και λαχανικά, όλα μαζί στο ταψί, είναι εξαιρετικά και very-very delicious …
Μια αμερικάνικη συνταγή δανείστηκα κι ας μη φημίζονται για την κουζίνα τους. Φημίζονται για τις κονσέρβες τους όμως και ιδίως για τα μαγειρεμένα φασόλια. Συνδυασμένα με λουκάνικα και λαχανικά, όλα μαζί στο ταψί, είναι εξαιρετικά και very-very delicious …
Φασόλια με λουκάνικα στο φούρνο
The American way
υλικά:
4 λουκάνικα (εδώ χοιρινά τύπου Μυκόνου)
1 μεγάλο κρεμμύδι (εδώ κόκκινο)
3-4 σκελίδες σκόρδο
ροδέλες πιπεριάς
7-8 τοματίνια
μαϊντανός
2 κονσέρβες φασόλια σε σάλτσα
Τρυπάμε τα λουκάνικα και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί μαζί με τα κρεμμύδια που έχουμε κόψει σε μεγάλα κομμάτια και τα σκόρδα που έχουμε κόψει στη μέση.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στη λειτουργία του θερμού αέρα για 15΄.
Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τις πιπεριές (εμείς τις παραλείψαμε) και ψήνουμε στις αντιστάσεις για άλλα 10΄.
Βγάζουμε το ταψί και προσθέτουμε τα φασόλια και το μαϊντανό.
Ανακατεύουμε απαλά και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Βάζουμε από πάνω τα τοματίνια, κομμένα στη μέση ή σε ροδέλες.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10΄-15΄ακόμη.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μια κομμάτα ψωμί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου