Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Ροδακινόπιτα με σφολιάτα …

      … Στο peach φυτίλι και χωρίς καθόλου κόπο. ΄Έτσι γίνεται αυτή η αμερικάνικη …
   
      
      Ροδακινόπιτα με σφολιάτα

     
 



     
υλικά:
4-5 γινωμένα ροδάκινα
1/4 κούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές κορν φλάουρ
μια κουταλιά ουίσκυ
1 πρέζα αλάτι      
2 βανίλιες

1 φύλλο σφολιάτα
1 αυγό
1 κουταλιά ζάχαρη (λευκή, κρυσταλλική)







Πλένουμε καλά τα ροδάκινα. 

Αν θέλουμε τα ξεφλουδίζουμε, εμείς τα προτιμάμε με τη φλούδα.







Κόβουμε τα ροδάκινα σε φέτες.








Ανοίγουμε τη σφολιάτα και ακουμπάμε πάνω της ένα ταψάκι στο σχήμα που προτιμάμε για την πίτα μας. 

Για να αλλάξουμε από τις τυπικές στρογγυλές και τετράγωνες πίτες, αυτή τη φορά εμείς διαλέξαμε οβάλ. 

Κόβουμε τη σφολιάτα ακολουθώντας τη γραμμής της βάσης του σκεύους.








Χαράζουμε τη σφολιάτα με κάθετες και οριζόντιες γραμμές δημιουργώντας ένα σχέδιο που θυμίζει καρώ.

Την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.








Βάζουμε τα ροδάκινα σε μεγάλο μπωλ. 

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλάτι.










Αρωματίζουμε με το ουίσκυ και τη βανίλια και ανακατεύουμε.








Αδειάζουμε τα ροδάκινα στο ταψάκι και καλύπτουμε με αλουνόχαρτο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 15΄.








Χτυπάμε το αυγό με λίγο νερό και αλείφουμε τη σφολιάτα. 

Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.








Ψήνουμε παράλληλα με τα ροδάκινα (σε ξεχωριστή σχάρα) για 35΄-40΄.








Ξεφουρνίζουμε ταψάκι και σφολιάτα και βγάζουμε το αλουμινόχαρτο από τα ροδάκινα.








Ακουμπάμε τη σφολιάτα πάνω στα ροδάκινα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10΄-15΄. 








Σερβίρουμε.

Οι Αμερικάνοι με μια τεράστια μπάλα παγωτό, εμείς με λίγη κανέλλα.


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου