Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Φαλάφελ με φασόλια κονσέρβας ...

… Επειδή τα φαλάφελ γίνονται με ρεβύθια, δε θα πει ότι δε γίνονται και με φασόλια …


Φαλάφελ με φασόλια κονσέρβας

 

 


 
υλικά:
2 κονσέρβες μαγειρεμένα φασόλια (baked beans)
3 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό κρεμμύδι

1-2 κουταλιές ρεβυθάλευρο ή καλαμποκάλευρο
κύμινο, κόλιανδρος ξερός
σκόνη ή πάστα τσίλι
μαϊντανός
τορτίγιες


Για το coleslaw:
καρότο-λάχανο
1-2 κουταλιές μαγιονέζα
η σάλτσα των φασολιών
μισή σκελίδα σκόρδο
μισό κόκκινο κρεμμύδι
χυμός λεμονιού






Βάζουμε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα μπωλ και στραγγίζουμε τα φασόλια κρατώντας τη σάλτσα τους.






Ξεπλένουμε τα φασόλια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. 

Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή λίγα-λίγα στο multi.


       




Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό. 

Τα προσθέτουμε στον πουρέ φασολιών μαζί με τα μπαχαρικά, και αλατίζουμε.

Ανακατεύουμε καλά και δένουμε το μείγμα με λίγο ρεβυθάλευρο ή άλλο αλεύρι.


   



Βρέχουμε ελαφρά τα χέρια μας και πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια. 

Τα αραδιάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί που έχουμε λαδώσει. 

Τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο.



  
   


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180-190 βαθμούς κελσίου για 25΄-30΄. 

Για πιο τραγανό εξωτερικό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στο τέλος και τη λειτουργία του θερμού αέρα, προσέχοντας να μη στεγνώσουμε εσωτερικά τα φαλάφελ.









Για το συνοδευτικό coleslaw ψιλοκόβουμε κρεμμύδι,  σκόρδο και μαϊντανό.

 Τα προσθέτουμε στη σάλτσα των φασολιών μαζί με τη μαγιονέζα, λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι και  πιπέρι.


   
     


Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τη σως στο τριμμένο λάχανο-καρότο.



   


Βάζουμε σε κάθε τορτίγια 3 φαλάφελ και 1-2 κουταλιές coleslaw.



   


Τυλίγουμε και στερεώνουμε αν θέλουμε με οδοντογλυφίδα.



      

     

Σερβίρουμε.
      
                 
          


 














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου