… Το βράδυ, λένε, ο κόσμος τρώει ελαφρά. Ένα γιαουρτάκι, ένα μπωλ με δημητριακά, ένα μήλο και μια χούφτα καρύδια, άντε μια φέτα σολομό στον ατμό και ένα μπωλ βασιλική κινόα. Αυτός ο κόσμος πού υπάρχει; Είναι μικρός; Είναι μέγας; Ποτέ ποτέ κανένα στόμα δεν τό ’βρε και δεν τό ’πε ακόμα. Ο κόσμος που βλέπω εγώ γεμίζει ασφυκτικά το βράδυ ψησταριές και τσιπουράδικα, φαστφουντάδικα και ταβερνεία, καντίνες και πατσατσίδικα, εστιατόρια και restaurant.
Και στο σπίτι; Μία απ’ τα ίδια. Ο λαός μου πεινάει και το βράδυ κι εγώ μετατρέπομαι διαδοχικά από ψησταριά σε τσιπουράδικο, από κρεπερί σε μπεργκεράδικο, από μεζεδάδικο σε πιτσαρία κι από κινέζικο σε μεξικάνικο. Καληώρα …
Και στο σπίτι; Μία απ’ τα ίδια. Ο λαός μου πεινάει και το βράδυ κι εγώ μετατρέπομαι διαδοχικά από ψησταριά σε τσιπουράδικο, από κρεπερί σε μπεργκεράδικο, από μεζεδάδικο σε πιτσαρία κι από κινέζικο σε μεξικάνικο. Καληώρα …
προσιούτο
ρόκα
τριμμένη γραβιέρα ή άλλο τυρί
4 μεγάλες τορτίγιες (25 εκ.)
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες.
ρόκα
τριμμένη γραβιέρα ή άλλο τυρί
4 μεγάλες τορτίγιες (25 εκ.)
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες.
Ζεσταίνουμε 1-2 κουταλιές λάδι και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο, που έχουμε ψιλοκόψει.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
Αν βιαζόμαστε μπορούμε να κόψουμε δρόμο σωτάροντας κατευθείαν τα μανιτάρια σε 1 κουταλιά λάδι και 1 κουταλιά βούτυρο με σκόρδο ή αρωματικά.
Αν βιαζόμαστε μπορούμε να κόψουμε δρόμο σωτάροντας κατευθείαν τα μανιτάρια σε 1 κουταλιά λάδι και 1 κουταλιά βούτυρο με σκόρδο ή αρωματικά.
Σωτάρουμε τα μανιτάρια για 10΄, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με χυμό από μισό λεμόνι, χρωματίζουμε αν θέλουμε με λίγο μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βάζουμε στο μισό κάθε τορτίγιας λίγο τυρί και μοιράζουμε τα μανιτάρια.
Βάζουμε από πάνω προσιούτο, ρόκα και τυρί.
Κλείνουμε τις τορτίγιες κι έχουμε κεσαντίγιες.
Ζεσταίνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο στο τηγάνι και ροδίζουμε κάθε κεσαντίγια 2΄-3΄ από κάθε πλευρά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου