Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Απλή σούπα με ράμεν …



… Φταίει ο μάστορας, αυτός που έχει το Μαγαζάκι του Μεσονυχτίου και κάθε βράδυ ανακατεύει μέσα στα μούτρα μου σούπες, νουντλς και τεμπούρες, ταν μεν, γιακισόμπα, τοντέκι και δε συμμαζεύεται. ΄Άνθρωπος είμαι, ζήλεψα …



Απλή σούπα με ράμεν







υλικά:
2 κουταλιές ηλιέλαιο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
3-4 μανιτάρια (εδώ από κονσέρβα)
μισό κουταλάκι sweet chili sauce
4 κουταλιές soy sauce
1 κουταλιά worcestershire sauce
1 πακέτο ράμεν (αποξηραμένα νουντλς)
1 αυγό

4-5 κούπες ζωμός κότας





Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ηλιέλαιο και σωτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. 

Ρίχνουμε και τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε μαζί για 4΄-5΄.







Προσθέτουμε τη sweet chili sauce και προαιρετικά λίγο σκόρδο και τζίντζερ σε σκόνη.








Ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας και τη worcestershire sauce και ανακατεύουμε. 

Προσθέτουμε το ζωμό κότας και σιγοβράζουμε από 5΄ έως 10΄.









Σπάμε προσεκτικά το αυγό (μπορούμε να βάλουμε και δύο αυγά) και ρίχνουμε τα ράμεν. 

Τα γυρίζουμε απαλά με πηρούνι για να ξεκολλήσουν και βράζουμε για 5΄.







Βάζουμε σε μπωλ λίγα ράμεν, ρίχνουμε 1-2 κουτάλες από το ζωμό και βάζουμε επάνω το αυγό.







Σερβίρουμε.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου