Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Κοτόπουλο με κάρυ, μπρόκολο και νιόκι …

… Κοτόπουλο γιαννιώτικο, κάρυ ταϋλανδέζικο, αμερικάνικο φυστικοβούτυρο, ιταλικά νιόκι. Η παγκοσμιοποίηση μπήκε στην κουζίνα μου και μαγειρεύει …



Κοτόπουλο με κάρυ, μπρόκολο και νιόκι







υλικά:
600 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
3 κουταλιές πάστα κάρυ (εδώ μέτρια καυτερή)
3 κουταλιές φυστικοβούτυρο
2 κουταλιές ηλιέλαιο
1 κουτ. γλ. αλάτι
1 κρεμμύδι
300 γρ. μπρόκολο (μπουκετάκια)
2 κουταλιές μέλι

250 γρ. νιόκι πατάτας
2 κουταλιές φυστίκια χοντροκομμένα
μαϊντανός






Βάζουμε το κοτόπουλο σε πυρίμαχο σκεύος, το αλατίζουμε και το ραντίζουμε με το ηλιέλαιο.







Ρίχνουμε το κάρυ και ανακατεύουμε για να καλυφθεί όλο το κοτόπουλο.







Ρίχνουμε το φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε.

 




Προσθέτουμε και το μέλι και ανακατεύουμε ξανά.






Ρίχνουμε το κρεμμύδι που έχουμε κόψει σε μεγάλα κομμάτια και τα μπουκετάκια του μπρόκολου και ανακατεύουμε.






Ρίχνουμε τα νιόκι σε αλατισμένο νερό που βράζει μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια.

Τα περνάμε με τρυπητή κουτάλα στο σκεύος, ρίχνουμε 1 κούπα από το νερό τους και κάνουμε ένα καλό τελευταίο ανακάτεμα.






Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 35΄-40΄ ανακατεύοντας 1-2 φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. 

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τη λειτουργία του θερμού αέρα για να ξεροψηθεί η επιφάνεια του φαγητού.







Σερβίρουμε, προαιρετικά με χοντροκομμένα φυστίκια και ψιλοκομμένο μαϊντανό.





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου